Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci membri ai comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, au efectuat o vizită de documentare în Republica Italiană, în Sardinia

facebook
În perioada 05.06.2022-09.06.2022, cinci membri ai comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, au efectuat o vizită de documentare în Republica Italiană, în Sardinia.
Astfel, au avut  o întâlnire programată la sediul primăriei Cagliari, cu Paolo Truzzu, primarul orașului și Alessandro Sorgia, consilier pentru activități productive și turism. Întrevederea a avut ca subiect central relațiile economice, sociale, culturale stabilite între comunitatea românilor din această localitate și localnici, dar și modalitățile care pot duce la dezvoltarea lor. Totodata membrii comisiei au avut mai multe întâlniri și cu reprezentanți ai comunității de români din municipiul Cagliari pentru a discuta despre problemele pe care le întâmpină și modul în care le putem soluționa.
-
În agenda vizitei de documentare pe care o au întreprins-o au fost incluse întrevederi și cu primarul Municipiului Olbia, la sediul primăriei, dar și cu părintele Marian Găină, preot paroh al bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul". Scopul întâlnirilor oficiale cu reprezentanții autorităților administrației publice locale a fost de a găsi soluții la problemele care au fost raportate de către romanii din această zonă a Italiei. Comunitatea de români din Municipiul Olbia se bucură de stima și respectul locuitorilor, dar și a primarului Settimo Nizzi, iar drept dovadă servește faptul că autoritățile locale au alocat în concesiune pentru o perioadă de 99 ani un teren cu o suprafață de 3000 metri pătrați, pe care a fost construită o biserică în stil maramureșean.
-
În ultima zi de documentare privind problemele pe care le întâmpină comunitatea de români din orașul Alghero, membrii Parlamentului împreună cu Giorgia Vaccaro, consiliera primarului din Alghero, s-au întâlnit cu un grup de cetățeni români pentru a discuta despre dificultățile pe care le au în relația cu autoritățile publice locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.