Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci opere rare ale maestrului francez Claude Monet ar putea fi vândute pentru 50 de milioane de dolari la Sotheby's în martie

Artmark
expozitie de arta tablouri

Cinci opere rare ale părintelui artei moderne, Claude Monet, sunt scoase la vânzare de casa de licitaţii Sotheby's cu o estimare stabilită la 50 de milioane de dolari, potrivit CNN, informează NEWS.RO.

Cele cinci lucrări, care împreună trasează trecerea maestrului francez către un stil mai abstract pe o perioadă de 15 ani, vor fi licitate în martie, anunţă Sotheby's.

Picturile, datate înainte de 1900, ceea ce oferă o privire asupra dezvoltării artistului şi a stilului de dinainte de a picta celebra serie „Water Lilies” la începutul secolului XX.

„În trasarea progresului către marile sale picturi cu nufări, aceste cinci lucrări uimitoare articulează în mod strălucit povestea lui Monet ca părintele artei moderne”, a spus Helena Newman, preşedinte al Sotheby's Europa.

„Les Demoiselles de Giverny”, estimat între 25 şi 27 milioane de dolari, înfăţişează unul dintre motivele recurente ale pictorului - căpiţele de fân -, care apar mai estompate în comparaţie cu alte lucrări, potrivit Sotheby's. Este cea mai mare evaluare dintre cele cinci lucrări.

Un alt tablou, o pânză populată în întregime de flori intitulată „Massif de chrysanthèmes” din 1897, poate fi privită ca un precursor pentru cele mai faimoase lucrări ale lui Monet din seria „Nuferi”. De fapt, primele sale picturi cu nuferi datează din acelaşi an în care a creat aceste prim-planuri cu flori.

Sotheby's a spus că „Massif de chrysanthèmes” a fost foarte probabil inspirat de legendarul japonez Hokusai - care a creat faimosul „Marele val de lângă Kanagawa” - deoarece Monet deţinea piesele sale „Large Flowers” ​​şi era fascinat de ţară, până în punctul în care imprimeurile japoneze îi decorau pereţii.

„Glaçons, environs de Bennecourt” inclusă în colecţie, demonstrează de asemenea călătoria lui Monet către picturile cu nuferi. Acest tablou transmite efectul zăpezii abundente şi al îngheţului asupra Senei, iar reprezentarea gheţii de pe suprafaţa râului nu este diferită de reprezentarea florilor de pe apă în lucrările pe care le-a început câţiva ani mai târziu, notează Sotheby's.

Tablourile vor fi expuse în galeriile Sotheby's din New York, Hong Kong, Taipei şi Londra înainte de vânzare de pe 2 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.