Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci persoane au fost găsite vinovate pentru tragedia din 2014, de la compania minieră turcă, fiind condamnate la închisoare

inchisoare

Cinci responsabili ai unei companii miniere au fost condamnaţi miercuri la închisoare în legătură cu accidentul din 2014 soldat cu 301 de morţi într-o mină din vestul Turciei, transmit dpa şi AFP, informează Agerpres.

Directorul general al Soma Holding, Ramazan Dogru, şi directorul tehnic Ismail Adali au fost condamnaţi la 22 de ani şi şase luni de închisoare fiecare, iar Can Gurkan, directorul executiv al companiei, la 15 ani. La rândul lor, supervizorul tehnic Ertan Ersoy şi directorul de operaţiuni Akin Celik au primit câte 18 ani şi nouă luni închisoare.

Şedinţa tribunalului din provincia vestică Manisa a trebuit suspendată ulterior din cauza tensiunilor, a relatat agenţia Anadolu.

Vezi și: Președintele comunității turce din Germania: 'Încrederea în instituțiile statului a fost profund zdruncinată'

Avocaţii acuzării au părăsit sala în urma anunţării primelor sentinţe, după ce aceştia ceruseră în mod repetat închisoarea pe viaţă pentru 11 din cei peste 40 de acuzaţi din proces. Membri ai familiilor celor ucişi au protestat zgomotos în afara tribunalului.

Catastrofa din mai 2014 de la mina din districtul Soma, în provincia Manisa, a fost cel mai grav accident minier din istoria Turciei. Alte peste 160 de persoane au fost rănite în explozia urmată de un incendiu dintr-o mină de cărbune.

După tragedie, compania Soma a fost acuzată de neglijenţă, iar guvernul a fost acuzat la rândul său că a permis perpetuarea unor standarde de siguranţă necorespunzătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.