Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci persoane au murit şi alte 38 sunt date dispărute după alunecările de teren care au îngropat mai multe case în Uganda

china, alunecari de teren

Cel puţin cinci persoane au murit şi alte 38 sunt date dispărute după ce alunecări de teren provocate de ploile torenţiale au îngropat mai multe case în estul Ugandei, au indicat joi Crucea Roşie şi oficialii poliţiei, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Trei copii din districtul Bududa s-au numărat printre victime şi peste 200 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a precizat Crucea Roşie din Uganda.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei locale, Robert Tukei, "numeroase persoane şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren, însă autorităţile nu pot furniza încă numărul exact al victimelor".

Râurile din zonă au ieşit din matcă, provocând inundaţii în aval, a precizat Crucea Roşie.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Uganda şi multe ţări din Africa de Est au fost afectate "de precipitaţii neobişnuit de abundente şi de inundaţii", a subliniat la rândul său Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Mai mult de 2,8 milioane de persoane au fost afectate până în prezent de intemperii şi peste 280 au murit, a declarat OCHA într-un bilanţ actualizat dat publicităţii miercuri. Aproape jumătate dintre morţi au fost raportaţi în Kenya.

"În regiune, în zonele cele mai afectate au fost distruse case, drumuri şi mijloace de trai, iar riscul de boli transmisibile - inclusiv de holeră - este în creştere", a avertizat agenţia ONU.

Ploile a fost cauzate de un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de Dipolul Oceanul Indian. Deşi acesta este aşteptat să-şi diminueze din intensitate în săptămânile următoare, "ploile abundente vor persista probabil pe parcursul lunii decembrie şi se vor intensifica în Kenya, Tanzania şi Uganda", a completat OCHA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.