Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci rachete trase împotriva unei baze din Irak ce adăposteşte coaliţia internaţională antijihadiste

iran irak

Cinci rachete au căzut luni asupra unei baze din vestul Irakului ce găzduieşte trupe ale coaliţiei internaţionale antijihadiste, fără a provoca victime sau pagube, a anunţat un responsabil al coaliţiei, citat marţi de France Presse.

O sursă de securitate irakiană din provincia Al-Anbar a raportat iniţial "căderea a trei rachete în apropierea bazei Ain al-Assad", aflată sub controlul forţelor armate irakiene, dar care găzduieşte trupe ale coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite în lupta împotriva jihadiştilor grupării Stat Islamic (SI), potrivit Agerpres.

"Rapoartele iniţiale indică faptul că cinci rachete au lovit baza. Forţele de securitate irakiene au răspuns", a declarat un responsabil al coaliţiei, vorbind sub condiţia anonimatului.

"Nu au fost raportate victime sau pagube în acest moment", a precizat responsabilul.

Baza Ain al-Assad este frecvent vizată de tiruri de rachete şi de drone armate. Ultimul astfel de incident datează din 30 aprilie, când două rachete au căzut în apropierea bazei, fără a provoca victime sau pagube.

Acest atac a fost revendicat de un grup, necunoscut până atunci, numit "Rezistenţă internaţională", pe un canal de Telegram pro-Iran, foarte ostil prezenţei militare americane în Irak.

În general în ultimele luni, atacurile cu rachete sau de drone capcană au vizat trupele şi interesele americane în Irak.

În general, ele nu sunt revendicate, Statele Unite atribuindu-le sistematic facţiunilor pro-Iran.

La 9 decembrie 2021, Irakul a anunţat "încheierea misiunii de luptă" a coaliţiei internaţionale, care până în prezent îşi păstrează efectivele pe teritoriul irakian pentru a continua un rol de instruire şi consiliere.

Aceste trupe străine aveau deja rolul de consilieri şi instructori de mai bine de un an, după ce au ajutat forţele irakiene să învingă SI.

Aproximativ 2.500 de militari americani şi o mie de soldaţi din alte ţări membre ale coaliţiei sunt staţionaţi astăzi în trei baze deţinute de forţele irakiene, inclusiv Ain al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.