Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci ruşi, ucişi în Siria de raidurile americane

siria, mayadin

Cinci cetăţeni ruşi au fost ucişi şi mai mulţi alţii răniţi, conform unor date preliminare, în urma raidurilor aeriene efectuate săptămâna trecută în estul Siriei de coaliţia condusă de SUA, a anunţat joi MAE rus, precizând că respectivele victime nu sunt militari ai armatei ruse, informează AFP. Organizaţii paramilitare şi naţionaliste ruseşti au vorbit anterior despre victime în rândurile lor în urma acelor raiduri executate pe 7 februarie în regiunea Deir Ezzor împotriva trupelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad, conform Agerpres.

'Conform informaţiilor preliminare, putem vorbi despre moartea a cinci persoane, a priori cetăţeni ruşi, după o confruntare armată ale cărei circumstanţe sunt în studiu', a declarat în faţa presei purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. Există şi răniţi, dar nu sunt soldaţi ruşi, iar 'articolele despre moartea a zeci sau sute de cetăţeni (ruşi) nu sunt decât dezinformare tipică', a completat ea, făcând referire la relatările din presa rusă şi străină care susţin că acele raiduri s-ar fi soldat cu peste 200 de morţi.

Potrivit Pentagonului, cel puţin 100 de combatanţi pro-regim au fost ucişi în raidurile executate ca ripostă după un atac împotriva cartierului general al unei coaliţii arabo-kurde susţinută de Washington.

Ministerul rus al Apărării a precizat după atac că nu a fost ucis niciun militar rus. Totuşi, presa rusă a amintit că în Siria nu luptă doar militari ai armatei ruse, ci şi mercenari, mai ales cei din gruparea militară denumită 'Grupul Wagner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.