Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci separatişti catalani care au ars fotografii cu Regele Felipe al VI-lea au fost arestaţi

jurnaldevrancea.ro
catuse

Cinci separatişti catalani care au ars fotografii cu regele Spaniei, Felipe al VI-lea, au fost arestaţi după ce au refuzat să compară în faţa unui judecător pentru a da explicaţii, au anunţat marţi surse din cadrul poliţiei spaniole, relatează AFP. Militanţii partidului separatist şi republican de extremă-stânga Candidatura Unită Populară (CUP) urmează să fie audiaţi pe 17 decembrie de un judecător, ei fiind acuzaţi pentru 'ofensă adusă Coroanei'.

Trei dintre ei au fost arestaţi luni la Barcelona şi transportaţi la Madrid pentru a fi interogaţi, iar ceilalţi doi au fost reţinuţi marţi după ce s-au urcat într-un autobuz care urma să-i ducă în capitală, unde doreau să-şi manifeste susţinerea faţă de camarazii lor. Pe data de 11 decembrie, aşa-numita 'zi naţională' a Cataloniei, cei cinci au participat la o manifestaţie în timpul căreia au fost arse fotografii ale regelui Felipe al VI-lea şi drapele spaniole.

Infracţiunea de ofensă adusă Coroanei este pedepsită în Spania cu închisoare de la şase luni la doi ani. În semn de protest faţă acţiunea penală deschisă împotriva celor cinci militanţi ai CUP, mai mulţi deputaţi ai acestei formaţiuni din parlamentul regional catalan au rupt marţi în faţa presei fotografii ale regelui Felipe al VI-lea, conform Agerpres.

Acest mic partid anticapitalist, care susţine idee nesupunerii faţă de instituţiile spaniole, este un aliat al guvernului separatist catalan, acesta din urmă având nevoie de sprijinul său pentru a-şi păstra majoritatea în parlamentul regional. Guvernul catalan condus de Carles Puigdemont intenţionează să organizeze în septembrie 2017 un referendum pentru independenţa Cataloniei, în pofida opoziţiei autorităţilor de la Madrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.