Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci soldaţi libanezi au fost răniţi într-o explozie la frontiera cu Siria

palmira siria

Cinci soldaţi libanezi au fost răniţi vineri în explozia unui dispozitiv exploziv la Arsal, în estul Libanului, la o zi după un atentat sinucigaş care s-a soldat cu şase morţi şi care a fost comis în aceeaşi localitate frontalieră cu Siria, a declarat pentru AFP o sursă de securitate libaneză. 

'O patrulă a armatei a fost vizată de un dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului', a spus această sursă, precizând că cinci militari au fost răniţi. 

Potrivit unei alte surse de securitate, explozia a avut loc nu departe de locul atentatului produs în urmă cu o zi. 

Joi, şase lideri religioşi suniţi din Siria au fost ucişi şi alţi cinci au fost răniţi atunci când un kamikaze s-a aruncat în aer, în timpul unei reuniuni a Comitetului liderilor religioşi (Ulema) din Qalamoun (Siria). 

Acest comitet se ocupă de probleme religioase şi de ajutorarea refugiaţilor sirieni care se află în Arsal. 

Locuitorii din Arsal şi din împrejurimi sunt suniţi, susţinători ai rebeliunii siriene care luptă împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în timp ce restul regiunii Bekaa este majoritar şiită şi o pepinieră pentru puternica mişcare libaneză Hezbollah, care luptă de partea forţelor de la Damasc. 

Arsal găzduieşte mai multe zeci de mii de refugiaţi sirieni şi combatanţi ai rebeliunii, care au baze în zona de munte a frontierei. 

Anul trecut, jihadişti au cucerit pentru scurt timp oraşul, lansând un atac dinspre partea siriană a acestei zone frontaliere şi luând ostatici zeci de membri ai forţelor de securitate libaneze. Între timp, patru dintre ei au fost executaţi şi alţi 25 de poliţişti şi soldaţi se află în continuare în mâinile jihadiştilor din Frontul al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida în Siria, şi din gruparea Statul Islamic. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.