Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci suspecți au fost arestați după ce ar fi filat un judecător în interesul lui Platon

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Cele cinci persoane implicate într-o schemă de filaj a judecătoarei Angela Bostan, de la Curtea de Apel, în interesul controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, cu puțin timp în urmă au primit mandate de arest.

Conform unei decizii a judecătorului de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, cei cinci au primit mandate de arest la solicitarea procurorilor.

Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, a declara că: patru persoane au fost plasate în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, iar o persoană – pentru 20 de zile.

„Odată cu avansarea investigațiilor și apariția datelor cu impact major pentru societate pe marginea acestui dosar, procuratura va veni cu informații publice relevante”, a mai precizat Gaitur.

Amintim că cei cinci au fost reținuți ieri de către procurorii PCCOCS și ofițerii SIS.

În presa din Moldova, s-a scris că aceștia ar fi acționat în interesul controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, fapt infirmat într-un mod obraznic de către ultimul.

Reporterii au aflat mai multe detalii din anchetă în baza cărora se distinge clar că persoanele vizate au legături directe și indirecte cu anturajul lui Platon.

Vom aminti că cei recrutați aveau misiunea să-l fileze pe unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel, în gestiunea căruia se afla contestația Comisiei Națională a Pieții Financiare (CNPF), în dosarul Moldasig, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a emis o sentință prin care controversatul om de afaceri ar fi putut să-și recapete activele.

Totodată, este de menționat și faptul că după ce presa din Moldova a făcut publice informațiile cu referire la acest caz, dar și implicarea controversatului om de afaceri, Veaceaslav Platon, despre care Procuratura Generală nu a infirmat și nici confirmat acest fapt, Consiliul Superior al Magistraturii a venit cu o reacție prin care a calificat acțiunile celor vizați drept un atentat asupra independenţei justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.