Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cincizeci de jurnalişti palestinieni au manifestat în numele libertăţii presei în Cisiordania

Operation World
Palestina

Cincizeci de jurnalişti palestinieni au manifestat luni, la Ramallah, în numele libertăţii presei în Cisiordania şi au cerut Naţiunilor Unite să îi ''protejeze'', după violenţele din timpul mitingurilor contra Autorităţii Palestiniene, transmite AFP.

Decesul de săptămâna trecută al unui militant palestinian pentru drepturile omului, Nizar Banat, în timp ce era deţinut de Autoritatea Palestiniană, a suscitat un val de indignare în Cisiordania, scrie Agerpres.ro.

''Cu privire la încălcările libertăţii jurnaliştilor de a lucra, constatate în aceste ultime zile'', a fost trimisă o scrisoare Naţiunilor Unite, cerându-le să ''ia măsuri necesare şi imediate pentru a proteja'' jurnaliştii, a indicat Naila Khalil, o reporteriţă palestiniană care lucrează pentru cotidianul Al-Arabi Al-Jdid.

Prezent şi el în faţa Reprezentanţei ONU de la Ramallah, Mohammed Gharafi, jurnalist pentru site-ul de ştiri Ultra Palestine, a declarat că a fost ameninţat de forţele de securitate cu confiscarea telefonului său în cazul în care continuă să filmeze manifestaţiile contra Autorităţii Palestiniene.

Imaginile sale arată mai ales jurnaliste care sunt atacate de bărbaţi în civil, suspectaţi că sunt membri ai forţelor de ordine.

Duminică, sindicatul jurnaliştilor palestinieni a cerut destituirea şefului poliţiei pentru că ''a eşuat să asigure protecţia jurnaliştilor care au fost agresaţi şi ameninţaţi de către persoane în ţinută civilă''.

Decedat joi, militantul Nizar Banat era cunoscut pentru mesajele sale video postate pe social media şi în care critica Autoritatea Palestiniană sub conducerea lui Mahmoud Abbas, acuzată de corupţie.

Familia lui Nizar Banat acuză forţele de securitate palestiniene că l-au ''asasinat'' pe militant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.