Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine ar putea fi al treilea candidat la șefia PNL

Facebook
pnl

Pe fondul conflictului deschis între echipele care îi susțin pe Florin Cîțu și Ludovic Orban, în PNL se discută varianta ca în cursa pentru șefia formațiunii să intre Dan Motreanu (50 de ani), o prezență discretă în spațiul public dar cu notorietate în partid.

Membru PNL din anii '90, Dan Motreanu a fost ministru al Agriculturii, secretar general PNL și deputat. În 2015 s-a retras din viața politică din cauza unui dosar penal în care a fost ulterior achitat. Este europarlamentar din 2019 și pe 17 iulie anul curent a fost ales președinte PNL Giurgiu.

Politician care nu a monopolizat reflectoarele și este mai degrabă anonim în opinia publică, Motreanu se numără totuși printre liberalii cu experiență și relații în partid. În guvernarea Tăriceanu s-a ocupat de relația cu filialele județene în timp ce formațiunea s-a aflat la Palatul Victoria și a organizat alegerile uninominale din 2008 când PSD și PD reprezentau marile forțe politice.

Varianta înscrierii lui Motreanu în alegerile pentru șefia PNL este discutată în partid ca o posibilă soluție de compromis pentru a menține intactă unitatea partidului. Există temeri în formațiunea liberală că dacă va câștiga Ludovic Orban șefia PNL, atunci s-ar putea încerca demiterea premierului Florin Cîțu, lucru care ar provoca costuri uriașe de imagine partidului. Pe de altă parte, o parte din liberali se tem că dacă Florin Cîțu va câștiga șefia PNL, lipsa lui de experiență politică ar putea să se transforme într-o problemă majoră pentru formațiune.

 

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.