Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine ar putea fi ministrul pe care Kovesi îl dorea EXECUTAT, pentru a nu ajunge premier

Agerpres
psd picioare

Un scandal de proporții zguduie inclusiv lumea politică, după dezvăluirile procurorului Iorga Moraru. Ea susține că i s-a cerut de către Laura Codruța Kovesi să urgenteze dosarul unui fost ministru, pentru că acesta ar fi urmat să ajungă prim-ministru. La aceste informații, Liviu Dragnea a venit și a făcut completări, arătând că perioada la care se referea Mihaela Iorga Moraru este cea de după căderea Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Iată ce a spus Mihaela Iorga Moraru:

"Trebuia desemnat premierul. Era vehiculat numele unui fost ministru. Aveam un dosar cu acel ministru. Mi s-a spus că dacă pot să ies cu acel dosar că dacă el iese premier, Dana Gârbovan ar putea să ajungă ministrul Justiţiei. M-a şocat acel moment. Nu se poate mi-am spus. Discuţia a fost în biroul unui alt procuror. A rămas la fel de blocată ca mine. Nu am cedat acestor presiuni", a spus Moraru la Antena 3.

Iată ce a spus Liviu Dragnea:

”Ma uitam la emisiune si incercam sa ma gandesc despre cine e vorba. Cred ca era vorba de nominalizarea de dupa motiunea pentru Sorin Grindeanu. Mi s-a parut foarte grav si motivul pentru care nu trebuia sa ajunga premier acela”, a spus Dragnea.

La momentul respectiv, în presă a circulat o listă cu cinci propuneri de premieri, listă confirmată și de Liviu Dragnea. Favoritul de pe această listă era Mihai Fifor, cel care era ministru al Economiei. La acel moment, numele lui Mihai Fifor a dispărut subit din discuție, iar în Comitetul Executiv al PSD, Liviu Dragnea a spus că toți candidații s-au retras.

Mihaela Iorga Moraru arată că i s-a cerut accelerarea unui dosar. Din nou și la acest capitol Mihai Fifor este singurul de pe lista posibililor miniștri care avea un dosar uitat în sertarele DNA și care putea fi accelerat.

Numele lui Mihai Fifor apare într-un dosar din anul 2013, în care principalul nume este cel al lui Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj. . Prioteasa a derulat între anii 2011 și 2013 un proiect din bani europeni pentru modernizarea Muzeului Olteniei, o instituție aflată în subordinea sa. Muzeul Olteniei a fost condus până în toamna anului 2012 de Mihai Fifor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.