Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine are noroc are: Emmanuel Macron a intrat într-un bar și a câștigat la Loteria biodiversităţii

politico.eu
macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a intrat vineri într-un bar, în timpul unei vizite întreprinse în estul Franţei, şi a jucat la "Loteria biodiversităţii", un joc bazat pe tichete răzuibile lansat de compania Francaise des Jeux pentru a susţine proiecte de conservare a faunei şi a florei, informează AFP.

El a cumpărat un tichet de trei euro, a câştigat astfel şase euro, apoi a jucat din nou acel câştig şi a obţinut încă şase euro la Cafe de la Poste din Moirans-en-Montagne, în parcul natural regional Haut-Jura, scrie agerpres.ro.

Noul joc cu tichete răzuibile "Mission Nature" a fost lansat pe 23 octombrie pentru a susţine aproximativ 20 de proiecte de conservare a naturii.

Emmanuel Macron a vizitat regiunea Jura pentru a participa la programul său "Un jeune, Un arbre", care permite fiecărui elev de liceu să planteze un copac, un demers prezentat de Palatul Elysée ca fiind "simbolic, republican şi cu vocaţie educativă" în materie de mediu.

Însoţit de aproximativ 40 de elevi, preşedintele francez a plantat vineri stejari şi cedri, apoi a sunat "mobilizarea naţiunii" pentru ca Franţa să îşi atingă obiectivul de a planta un miliard de copaci până în 2030.

Această idee a fost lansată de şeful statului francez în timpul interviului acordat pentru canalul HugoDecrypte de pe platforma YouTube la începutul lunii septembrie, când liderul de la Elysée a făcut un apel către o "generaţie în care fiecare şcolar va fi plantat un copac" în cadrul obiectivului de un miliard de copaci ce vor fi plantaţi în zece ani, anunţat după marile incendii de vegetaţie din vara anului 2022. În regiunea Jura, amintirile despre incendiile din vara anului 2022 sunt încă proaspete.

Operaţiunea de plantare solicitată de preşedintele francez a fost criticată de unii ecologişti, cum ar fi asociaţia Canopée.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.