Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine atacă Rusia pentru recuperarea Basarabiei

moldova ucraina

Partidele românești sunt acuzate că se ceartă între ele pentru putere în loc să se bată pentru reunificarea țării. Acuzația îi aparține liderului PRU, deputatul Bogdan Diaconu, care arată că ”un teritoriu românesc a rămas suspendat dincolo de Prut și ținut la cheremul Rusiei pentru că statul român nu a făcut pași decisivi în a obține reîntregirea țării așa cum își doresc românii de pe ambele maluri ale Prutului”.

Potrivit lui Diaconu, ”este o caracteristică a partidelor politice din ultimii 25 de ani să fie într-un permanent conflict între ele și să ducă o luptă crâncenă pentru a pune mâna pe resursele țării, dar să fie absente de la împlinirea marilor idealuri naționale și să rămână mute în fața altor puteri atunci când vine vorba de a-și apăra țara”.

Liderul naționalist afirmă că astăzi, pe 28 iunie, la 75 de ani de la ultimatumul sovietic prin care România pierdea Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța, ”este momentul să reafirmăm dorința poporului român de reîntregire și de reparare istorică a raptului teritorial prin care națiunea română a fost divizată în mai multe părți”.

Președintele PRU a anunțat că va fi prezent duminică seara la comemorarea tragediei din 28 iunie 1940, la evenimentul organizat de Acțiunea 2012 în Piața Universității din București tocmai pentru că România trebuie să dea semnalul că nu va mai lăsa Basarabia în mâinile Rusiei încă o dată ” Nici Rusia, nici nimeni altcineva nu ne va împiedica să redevenim o singură țară, așa cum am fost și așa cum este dreptul nostru să fim!”, mai spune liderul PRU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.