Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine e, de fapt, atacatorul care a ucis 5 oameni și a rănit 8 pe un aeroport din SUA

Un nou incident armat a îndoliat vineri SUA, după ce un bărbat a deschis focul în mulţimea de oameni panicată pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida, făcând cinci morţi şi opt răniţi înainte de a fi arestat, potrivit France Presse. Ulterior, biroul şerifului comitatului Broward, Scott Israel, a indicat pe Twitter că, în total, 37 de persoane au fost rănite în urma incidentului, conform mass-media americane.

Atacatorul a fost identificat sub numele de Esteban Santiago, fost soldat american din Garda Naţională în Porto Rico şi Alaska, a indicat un responsabil al Ministerului Apărării american, scrie agerpres.ro.

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

Suspectul părăsise armata în august anul trecut şi era posesorul unui act de identitate militar. El fusese mobilizat în Irak în aprilie 2010 până în februarie 2011.

Un martor a spus că la început a auzit ceea ce el a crezut că ar fi nişte petarde detonate, înaintea ţipetelor mulţimii panicate, care încerca să fugă din calea autorului atacului, în zona de recuperare a bagajelor.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

"El trăgea la întâmplare", a relatat Mark Lea la postul tv MSNBC, precizând că trăgătorul avea un pistol şi mai multe încărcătoare. "A rămas calm tot timpul", a spus el, adăugând că ucigaşul viza persoanele care încercau să se ascundă.

Suspectul nu a încercat să fugă. După ce şi-a epuizat muniţia, el a pus arma jos şi s-a lăsat arestat, fără să opună rezistenţă.

Citește și: O LEGENDĂ a sportului se retrage la numai 28 de ani: E medaliat cu aur la două ediții ale Jocurilor Olimpice / VIDEO

Potrivit mass-media americane, Esteban Santiago a coborât dintr-un avion care venea din Canada sau Alaska, iar arma sa se afla într-un bagaj înregistrat în cală, ceea ce este permis în SUA.

După ce şi-a recuperat bagajele, el s-ar fi dus la baie pentru a încărca arma, înainte de a deschide focul asupra mulţimii.

Citește și: OFICIAL Arnold Schwarzenegger i-a luat locul lui Donald Trump / VIDEO

Şeriful nu a confirmat identitatea trăgătorului şi nici nu a dat detalii cu privire la tipul de armă folosit.

Şeful poliţiei locale nu a indicat motivele acestui act de violenţă într-o ţară în care împuşcăturile sunt frecvente, din cauza răspândirii mare a armelor de foc individuale.

Citește și: Ceva DE VIS – Pensie de 3100 de euro pe zi

Poliţia a precizat că a fost alertată în jurul orei locale 12:55 (17:55 GMT).

Cei opt răniţi au fost evacuaţi la spitale din regiune, potrivit autorităţilor.

Citește și: Arestarea lui Ghiță duce la prăbușirea România TV?

Aeroportul internaţional Fort Lauderdale, în sud-estul SUA, este tranzitat de numeroşi turişti înscrişi pentru o croazieră sau care vizitează o ţară din Caraibe.

În urma incidentului, aeroportul a fost închis, urmând să fie redeschis la ora locală 05:00 (10:00 GMT).

Citește și: Kim Kardashian a revenit: Ce a publicat după luni bune de absență / VIDEO

Canalul de televiziune CBS a evocat o dispută implicându-l pe Esteban Santiago în timpul zborului. Şeful poliţiei, George Piro, a spus că nicio ipoteză, între care cea teroristă, nu este exclusă.

Potrivit anchetatorilor federali citaţi de CBS News, un bărbat cu semnalmentele lui Esteban Santiago a intrat acum două luni în biroul FBI din Anchorage (Alaska), afirmând că mintea sa este controlată de guvernul SUA şi că autorităţile îl forţează să vizioneze înregistrări video postate pe internet de gruparea jihadistă Statul Islamic, conform presei americane. Preocupaţi de starea sa mentală, agenţii FBI l-au condus pe individ la un spital de psihiatrie.

Citește și: Janet Jackson a născut, deși are 50 de ani: Ce nume ciudat i-a pus copilului

"Se auzeau împuşcături. Toată lumea alerga şi ţipa", a scris pe Twitter, Ari Fleischer, fost purtător de cuvânt al ex-preşedintelui american George W. Bush, care, în momentul incidentului, se afla pe aeroport.

"Acest gen de tragedie s-a întâmplat prea des pe parcursul anilor în care am fost preşedinte", a deplâns Barack Obama într-un interviu pentru ABC News, adăugând că "are inima îndurerată" atunci când se gândeşte la familiile victimelor. "Cred că vom şti în 24 de ore ce s-a întâmplat exact şi care au fost motivaţiile acestui individ", a mai spus el.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.