Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine e Valentin Popa, ministrul propus pentru Educaţie, cel care a produs SCANDAL între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu: E inventator și rector

Valentin Popa

Valentin Popa, ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, este din 2012 rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Din cauza lui Popa, Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu s-au contrat dur în ședința CEX, așa cum STIRIPESURSE.RO a relatat, în exclusivitate. Ștefănescu o voia pe Ecaterina Andronescu, în timp ce Dragnea a cerut vot pentru Popa, după campania din Moldova, de dinaintea înlăturării lui Mihai Tudose.

Valentin Popa s-a născut pe 12 iulie 1964 şi este profesor universitar doctor inginer. A absolvit Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor în 1989. Din 2009 până în prezent a fost conducător de doctorat pentru domeniul său, scrie news.ro.

Citește și: Situație revoltătoare într-un spital din România: Pacienții plătesc taxă pentru a se uita la TV

Este profesor universitar din 2005 şi predă Sisteme de intrare-ieşire, Sisteme de identificare, Dispozitive şi circuite electronice.

Teza sa de Doctorat - "Contribuţii la creşterea vitezei de procesare în modemuri", susţinută public pe 24 aprilie 1998, în specializarea "Componente, dispozitive şi circuite electronice", l-a avut ca îndrumător ştiinţific pe prof. dr. ing. Gheorghe Maxim, Universitatea "Gh. Asachi" Iaşi.

Citește și: Încă o lovitură grea de la Comisia Europeană: Pentru ce ar putea să sancționeze în instanță țara noastră

A publicat mai multe cărţi de specialitate, articole ştiinţifice, lucrări în reviste cotate ISI, are un brevet de invenţie şi a câştigat mai multe Granturi în competiţii internaţionale.

Este căsătorit cu Renati Nicoleta şi are doi copii. Îi plac vânătoarea şi călătoriile.

Citește și: Anunț important făcut de ANRE: Schimbarea se va simți în facturile populației

Potrivit declaraţiei sale de avere, semnată în luna iunie 2011, Valentin Popa deţine 33,33% dintr-o bucată de pământ intravilan de 3.600 de metri pătraţi în Mitocaş, dobândit prin cumpărare, teren pe care îl împarte cu soţia sa şi cu încă o persoană. El a moştenit 2.000 de metri pătraţi de teren agricol în localitatea Huşi şi mai deţine, prin cumpărare, jumătate dintr-un teren agricol de 5.542 de metri pătraţi situat în localitatea Botuş.

Valentin Popa deţine, împreună cu soţia sa, un apartament de peste 90 de metri pătraţi în municipiul Suceava, achiziţionat în 1993, o casă de vacanţă în localitatea Botuş, construită în anul 2010. Valentin Popa deţine două autoturisme, cumpărate în 2005 şi 2006.

Citește și: Probleme serioase pentru Mihai Gâdea: Cu ce este amenințat de ANAF și de ce

Venitul anual al lui Valentin Popa era înainte de a ocupa funcţia de rector, potrivit declaraţiei sale de avere, de 219.778 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.