DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cine este Adina Alberts (Biografie)

Facebook
Adina Alberts

Adina Alberts (n. 5.02.1969, Galați – Adina Magdalena Mangu) este medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, asistent universitar (2003-2010) la UMF “ Carol Davila”, Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgență „Floreasca”, antreprenor, activist și filantrop. Este medic voluntar “Crucea Rosie” din martie 2020

Biografie

Adina Alberts s-a născut într-o familie de intelectuali, mama sa fiind profesoară de pian, iar tatăl, inginer.

În perioada 2000-2009 a fost căsătorită cu Gerrit Willem Alberts, cetățean olandez. Nu au avut copii.

Din 2013 este căsătorită cu Viorel Cataramă și împreună au un copil: Briana Maria Cataramă.

Deține o unitate spitalicească de nișă în București, România.

Adina Alberts s-a remarcat prin titlurile obținute atât în medicină, prin absolvirea unor cursuri internaționale, cât și în structura didactică și managerială/leadership.

Este membru fondator al Societății Academice Române de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă.

Este membru al Societații Române de Chirurgie Estetică

Este și membru al Uniunii Balcanice de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Estetică.

Studii și merite profesionale:

Dr. Adina Alberts a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în 1996. A lucrat sub îndrumarea Profesorului Dr. Ioan Lascăr timp de 9 ani.

După promovarea examenul de Rezidențiat, în 1999 a ocupat prin concurs un post de Cercetare în Chirurgie Plastică la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, București.

2003 - a ocupat prin concurs postul de Asistent Universitar al UMF „Carol Davila” în specialitatea Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, în clinica de profil a Spitalului Clinic de Urgență „Floreasca”, București.

2004 - a promovat examenul de specialitate în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, devenind medic specialist.

2007-2008 a ocupat postul de asistent universitar UMF “Carol Davila, în Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar- Arseni”, București.

2008 – a susținut și promovat examenul pentru medic primar

2009 - a susținut teza de doctorat și a obținut titlul de Doctor în Știinte Medicale.

În 2003, Dr. Adina Alberts a pus bazele clinicii private de chirurgie plastică “CareZone”.

A demarat și susținut, din resurse proprii, mai multe campanii sociale oferind publicului larg șansa de a beneficia de operații gratuite:

-“Chirurgia Privirii” campanie care s-a adresat seniorilor, prin care un număr de peste 100 de vârstnici au beneficiat gratuit de blefaroplastii superioare;

“10 operații de corecție, gratuite”

pentru persoanele care au avut în antecedente operații nereușite.

În martie 2020, în timpul pandemiei de SARS-CoV-2, dr. Alberts a pus la dispoziția statului român, în mod gratuit, unitatea spitalicească pe care o deține, precum și experiența sa de medic.

În iunie 2020 pune bazele Asociației de binefaceri care îi poartă numele, prin intermediul căreia oferă asistență și ajutor persoanelor vârstnice.

Dr Alberts este primul antreprenor care a inițiat și implementat în 2018 un program privat de oferire de pensii pe viață pentru 5 vârstnici cu pensii de sub 800 de lei. Prin acest ajutor lunar, venitul acestor persoane se dublează.

Dr. Adina Alberts a fost nominalizată și premiată în repetate rânduri de experții și organizațiile din domeniul medical, social și economic, oferindu-i titluri de medic și anteprenor de succes:

TOP CAPITAL 100 FEMEI DE SUCCES:

-locul 50 în 2005

-locul 46 în 2006

-locul 48 în 2007

-locul 40 în 2008

GALA BUSINESS WOMAN -Ediția a V-a 2011

CETĂȚEAN DE ONOARE - The Money Channel 2013

PREMIUL PENTRU EXCELENȚA ÎN SĂNĂTATE - Isuccess Celebrity Awards, 2019

TOP 50 FEMEI ÎN ECONOMIE, 2019, locul  33

PREMIUL SPECIAL pentru MEDICINĂ - Revista Capital, august 2020

*

A publicat recent

“Ghid de Sănătate Urbană”, E-book, 2020

*

S-a perfecționat cu reputați medici și chirurgi de talie internațională, Bryant Toth, Giovanni Botti, Vik Narurkar, Vaughan Bowen, Pelle Ceravolo, Per Heden.

*

Dr. Alberts a absolvit cursurile “Economics for Managers” ale prestigioasei Universități Harvard Business School, martie 2020.

În iunie 2020, Dr. Alberts s-a specializat în management medical prin absolvirea cursului de Management Spitalicesc din cadrul Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.