Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Diana Scobioală, noul judecător CEDO din partea R. Moldova

cedo echr

Diana Scobioală, actuala directoare a Institutului Național de Justiție, a fost aleasă marți, 28 septembrie, judecătoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Republicii Moldova.

Solicitat de ZdG, deputatul Mihail Popșoi ne-a comunicat că Diana Scobioală a obținut 122 de voturi, din cele 114 necesare pentru a fi numită în funcția de judecătoare la CEDO.

Concursul național pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova, care urmează a fi ales pentru un termen de 9 ani, s-a desfășurat pe fondul acuzațiilor de lipsă de integritate.

Diana Scobioală, fiica fostei judecătoare de la Curtea Supremă de Justiție, Iulia Sîrcu, a obținut la data de 4 martie 2020 un nou mandat la șefia INJ.

Mai mulţi reprezentanţi ai sistemului judecătoresc s-au arătat surprinşi de faptul că Scobioală a câștigat în 2015 concursul pentru funcția de director al INJ, mulţi punând-o pe seama relaţiilor pe care mama sa le are în sistemul judecătoresc, dar şi relaţiilor amicale cu fostul preşedinte al CSJ, Mihai Poalelungi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.