Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Eduard Novak, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Tineretului și Sportului

eduard novak

Consiliul Permanent al Uniunii a decis asupra persoanelor desemnate pentru funcțiile de miniștri. Consiliul permanent i-a votat pe Kelemen Hunor pentru funcția de viceprim-ministru, Cseke Attila pentru funcția de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, pe Tánczos Barna pentru funcția de ministru desemnat al Mediului, Apelor și Pădurilor, iar pe Novak Eduard pentru funcția de ministru desemnat al Tineretului și Sportului.

Eduard Novak s-a născut la Miercurea Ciuc, este ciclist paralimpic, campion mondal și european. Cariera sportivă și-a început-o ca patinator de viteză, a câștigat mai multe competiții internaționale în Italia, Germania, Austria și Ucraina. După accidentul rutier suferit în 1996, s-a reorientat spre ciclism. A participat la patru Jocuri Paralimpice. Prima dată la Atena, apoi la Beijing, unde a câștigat o medalie de argint, iar în 2012 de la Londra s-a întors cu două medalii: una de argint și una de aur, devenind astfel primul campion paralimpic din România. Eduard Novak a participat în trei curse la Rio și a ocupat locurile cinci, șase și nouă.

Din 2013 este președintele Federației Române de Ciclism. În 2017 a întemeiat o academie de ciclism - Novák Cycling Academy – singura de acest gen din Europa de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.