Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este eroul de la Piatra Neamț. Cu arsuri grave pe tot corpul el a fost transferat în Belgia

Facebook
Catalin Deciu

Medicul care a suferit arsuri grave în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este Cătălin Denciu și era de gardă la momentul tragediei. El are arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu Covid-19. El a fost transportat de urgență la București și de aici în Belgia la Spitalul Militar Regina Astrid.

Vezi și: Monica Pop: După părerea mea, pacienţii de la Piatra Neamţ nu au murit din cauza incendiului

Cătălin Denciu era medicul ATI de gardă sâmbătă seară, când a izbucnit incendiul. Denciu face parte dintr-o familie de doctori, soția sa este medic ginecolog și au doi copii, potrivit presei.

Medicul a încercat să salveze un pacient în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat pentru Mediafax directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

"Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a adăugat managerul spitalului.

El a suferit arsuri grave pe 40 % din suprafața corpului și "este conștient", a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Aeronava Tarom care îl transportă pe medicul erou Cătălin Denciu la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia a decolat, duminică dimineața, de pe Aeroportul Otopeni.

Medicul erou, rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este dus, duminică dimineața, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Medicul este atent monitorizat de un echipaj SMURD.

Pe parcursul nopții, medicul rănit a fost transferat cu o autospecială de la Piatra Neamț la Iași. De pe aeroportul ieșean, pacientul a fost luat de o aeronavă militară și dus la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost stabilizat.

Sindicatul Medical România face apel către Ministerul Sănătăţii pentru trimiterea imediată în străinătate a medicului Cătălin Denciu din SJU Piatra Neamţ, care a suferit arsuri grave "în timp ce îşi exercita în mod eroic misiunea de salvare a pacienţilor aflaţi în secţia AŢI!”.

content-image

Noi fotografii post-Tragedie de la Spitalul Județean Neamț (sursa foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius...

Publicată de stiripesurse.ro pe Sâmbătă, 14 noiembrie 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.