Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Igor Grosu, noul președinte al Parlamentului Moldovei

Publika TV
Igor Grosu

Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a fost ales șef al Legislativului, în cadrul ședinței plenare a noului Parlament. Pentru el au votat 64 de deputați.

Acesta ocupă funcția de președintele interimar al PAS, din toamna anului 2020. Din 2019 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Președintele Fracțiunii PAS și Membru al Consiliului Suprem de Securitate. În perioada 2012-2015 a fost viceministru al educației în echipa Maiei Sandu, actuala președintă, și consilier principal de stat în domeniul educației.

Politicianul a coordonat Reforma Educației în Moldova, reformarea examenelor de Bacalaureat și combaterea corupției în educație. A activat în calitate de expert și lider de proiecte în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului. Totodată, a condus mai multe programe de gestiune a asistenței externe în Republica Moldova, informează Zugo.md.

De asemenea, a coordonat secretariatul Consiliului Național pentru Participare și are o experiență vastă de lucru cu organizațiile societății civile. În perioada 2005-2011 a fost membru de birou al organizației Amnesty International. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Republica Moldova.

De asemenea, are 48 de ani, este căsătorit și are trei copii.

Ce avere are Igor Grosu

În ultima declarație pe proprie răspundere depusă înainte de alegeri la Comisia Electorală Centrală, noul președinte al Parlamentului a declarat pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, venituri de 619.747 de lei.

Totodată, Igor Grosu dispune de un apartament, două case și un spațiu comercial. Valoarea totală a bunurilor depășește 633.000 de lei.

De asemenea, acesta mai deține și șapte terenuri. Dintre ele șase sunt agricole, iar unul intravilan. Cele mai multe dintre ele au fost obținute prin donație sau moștenire.

Familia sa mai deține și un automobil de marca Volkswagen, produs în 2009. Mașina a fost procurată în 2017 cu 7800 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.