Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este mafia din Republica Moldova, în viziunea lui Sergiu Litvinenco

cotidianul.md
sergiu litvinenco

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că mafia din Republica Moldova o constituie toți cei care nu-și doresc reforma justiției.

Asta după ce anterior a declarat că lupta cu „mafia continuă”, după declarațiile și protestele opoziției de duminică, care a cerut eliberarea imediată a lui Stoianoglo, procurorul general suspendat din funcție, aflat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, transmite N4.md.

„Mafia este o formulă metaforică. Mafia sunt cei care nu-și doresc reforma justiției. Din păcate, din aceștia sunt mulți. În ultima perioadă, îi vedem cum ies unul după altul. Știam de la început că nu va fi ușor. Ei ies prin spațiul public, prin alte părți, pentru a critica anumite acțiuni, pentru a arunca cu manipulări și prostii în guvernare, în PAS”, a declarat Litvinenco în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore acum o săptămână, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Lui Stoianoglo i se aduc mai multe învinuiri, printre care semnarea raportului la un proiect de lege care ar fi facilitat Laundromatul rusesc, în perioada când deținea funcția de președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică.

De asemenea, Stoianoglo este acuzat că ar fi primit de la Veaceslav Platon 5,5 milioane de dolari pentru a-i asigura acestuia eliberarea din pușcărie. Ieri, și adjunctul suspendat din funcție al procurorului general, Ruslan Popov, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind bănuit de îmbogățire ilicită. Atât Popov, cât și Stoianoglo se declară nevinovați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.