Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul Nunțiu Apostolic în România

Cine este noul Nunțiu Apostolic în România? Noul Nunțiu Apostolic, Monseniorul Miguel Maury Buendia, a sosit duminică în România, anunță purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, pr. Francisc Doboș, într-o postare pe faceboook. Noul Nunțiu Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, Arhiepiscop titular de Italica, va fi primit, luni, de ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Monseniorul Miguel Maury Buendia s-a născut la Madrid, în Spania, la 19 noiembrie 1955. A fost hirotonit preot la 26 iunie 1980 și încardinat în Arhidieceza de Madrid. Obține licența în teologie dogmatică la Universitatea din Salamanca (1985) și doctoratul în drept canonic la Universitatea Pontificală San Tommaso, din Roma (1987). În iulie 1987 a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun, activând ulterior ca secretar la Nunțiaturile Apostolice din Ruanda, Uganda, Maroc și Nicaragua (1987-1996), consilier la cele din Egipt, Slovacia, Macedonia și Irlanda (1996-2004), și din 2004 a lucrat în secretariatul de stat al Sfântului Scaun, în secțiunea pentru relațiile cu statele.

A fost numit Arhiepiscop titular de Italica și Nunțiu Apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, în 2008, fiind consacrat Episcop, în Bazilica Santa Maria Maggiore, din Roma. În afară de spaniolă, Monseniorul Buendia vorbește limbile engleză, italiană, franceză și slovenă. Între alte distincții deține Medalia Ordinului Isabelei Catolice (Regatul Spaniei), Medalia cu placă a Ordinului ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim (Sfântul Scaun) și Medalia Ordinului Milostivirii (Republica din Kazahstan), spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.