Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este procurorul care va investiga 'ilegalitățile' Procurorului General din Republica Moldova

deschide.md
victor furtuna

Victor Furtună este procurorul care va examina legalitatea mai multor acțiuni întreprinse de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Este vorba despre implicarea șefului PG în dosarul „Laundromat”, decizia de a renunța la învinuirile aduse controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, dar și altele.

Furtună activează în organele procuraturii din 2011. În perioada 2011-2019 a activat în cadrul Procuraturii mun.Chișinău, iar din 2019 – în cadrul Procuraturii Anticorupție, conform deschide.md

Este cunoscut ca fiind procurorul de caz a lui Nicolae Chitoroagă, ex-procurorul șef al PCCOCS, dar și a instrumentat unul din dosarele în privința lui Veaceslav Platon. Este vorba despre un dosar privind defaimarea unui judecător, în care Platon a fost acuzat că a deschis un card bancar pe numele unei magistrate, care i-a instrumentat câteva cauze anterioare, și a pus pe el 300 de mii de euro, proveniți din surse dubioase. Ulterior, a scos banii, iar totul a fost făcut fără știrea magistratei, astfel încercând discreditarea judecătorului.

La fel, Furtună este procurorul de caz a polițiștilor de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, reținuți la începutul lunii octombrie în cadrul unui dosar pornit pentru multiple fapte de corupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.