Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este românca înjunghiată mortal în Franța. Tânăra doctoriță se pregătea de rezidențiat

Facebook
Doina Jurca

O tânără româncă, care se afla în Franța pentru a-și pregăti rezidențiatul, a fost descoperită moartă într-un apartament. Tragedia s-a petrecut în orașul Amiens, într-un apartament închiriat de ea prin platforma Airbnb.

Visul unei tinere românce a fost spulberat în timp ce se pregătea să înceapă pregătirea pentru rezidențiat în Franța.

Doina Jurcă, o tânără de 31 de ani, din Galați, a fost găsită moartă, înjunghiată într-un apartament închiriat prin intermediul platformei Airbnb, situat pe bulevardul Alsace-Lorraine din Amiens, Franța, la doar câteva ore după ce această s-a cazat, relatează Adevarul.

Doina, absolventă de medicină la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, se află în vizită la o colegă medic din Franța, având în plan să înceapă pregătirea de rezidențiat în Hexagon. Visul ei de a începe o carieră medicală în Franța a fost, însă, spulberat.

Potrivit publicației franceze Courrier-Picard, procurorul general din Amiens, Jean-Philippe Vicentini, confirmă că victima a murit în urmă unor răni prin înjunghiere.

content-image

Familia și prietenii tinerei sunt în stare de șoc.

„Doina, colega mea de banca din liceu, mai apoi colegă de facultate. Nu pot să accept această veste: atât de apăsătoare pentru toți cei care te-au cunoscut. În memorie revăd  și derulez toți acești  ani plini de amintiri: atât de dinamică, atât de fericită, atât de sociabilă”, este mesajul transmis de Mariana Drăgoi, colegă Doinei.

„Cu siguranța, parcursul tău în această viață a avut o însemnătate deosebită pentru toți cei care te-a cunoscut, iubit și apreciat ...Ai avut un rol important : cel de a lasă fericire și zâmbet pe acolo pe unde ai trecut. Amintirea ta va rămâne mereu vie, așa precum ți-a fost existența: față frumoasă , cu zâmbetul pe față, cea descurcăreață și săritoare în toate ,sufletul petrecerii și amic de nădejde. Suntem neputincioși în față à tot ce s-a întâmplat, iar trăirile sunt confuze: de la furie ,agonie,la Milă și compasiune. Iar în gândurile tuturor bântuie un singur gând :De ce ? Zbor lin ,suflet bun! Odihnește-te în pace și lumină!”, a transmis, îndurerară Mariana, colega Doinei.

Profesor: Un spirit strălucitor și promițător al Facultății de Medicină

„Nu pot să cred că Dumnezeu te-a vrut atât de repede lângă El! Îmi plânge sufletul de când am aflat despre ține, prietenă mea cea dragă. De ce atât de repede? De ce să nu mai am parte de ține, de zâmbetul și râsul tău, de gândirea ta pozitivă? Cine o să mă mai asculte cu orele la telefon? O să-mi fie prea dor de tine. Odihnește-te în pace, suflet bun!”, spune Claudia Rogoz, prietena Doinei Jurcă.

Profesorii Doinei sunt și ei răvășiți de cumplită veste și spun despre ea că era o studentă bună și o persoană implicată.

„Cu tristețe și compasiune, transmit sincerele mele condoleanțe în aceste momente dificile, familiei si celor apropiați. Doina va rămâne în inimile noastre că un spirit strălucitor și promițător al facultății de medicină. Înțelegem profund pierderea imensă pe care o resimte familia, iar comunitatea academică este alături de ea în aceste clipe dureroase. Rămâne să vindeci acum rănile îngerilor...”, este mesajul unui fost profesor al Doinei.

Autoritățile au mai mulți suspecți și au anunțat că se desfășoară investigații extinse pentru a elucida circumstanțele exacte ale crimei, au anunțat surse din comisariatul central de poliție din Amiens. În acest moment, motivele din spatele atacului rămân neclare, pistă principala fiind tâlhăria.

Ce este Airbnb?

Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar, pe termen scurt. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări.

Nu de puține ori mulți turiști au reclamat că au fost păcăliți de serviciile oferite de Airbnb. De aceea, specialiștii spun că uneori turismul de acest fel poate fi periculos. Tariful camerei este indicatorul principal în alegerea unui spațiu de cazare pentru turiștii din toată lumea, nu doar pentru cei români.

Potrivit Agerpres, în primele trei luni din acest an, 83,9 milioane de nopţi au fost petrecute de turişti în spaţii de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group şi Tripadvisor, faţă de 67,3 milioane în primul trimestru din 2022, majoritatea în Franţa (22 milioane), Spania (18,2 milioane) şi Italia (9,7 milioane).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.