Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine îi va înlocui pe Martin Schulz la şefia Parlamentului European

Eurodeputatul francez de dreapta Alain Lamassoure a confirmat joi că va candida la funcţia de preşedinte al Parlamentului European, după anunţul actualului deţinător al funcţiei, social-democratul german Martin Schulz, că va părăsi legislativul comunitar anul viitor pentru a reveni în politica naţională, transmite AFP.

'Mă prezint pentru a fi candidatul grupului PPE (Partidul Popular European)', a indicat Alain Lamassoure (72 de ani) într-un comunicat, la numai o oră după ce Schulz a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al Parlamentului European pentru a se consacra politicii germane.

'Mai mult ca oricând, Uniunea are nevoie de instituţii europene puternice şi mai apropiate de cetăţeni, pentru a apăra interesul comun şi valorile comune ale familiei europene', a subliniat eurodeputatul francez, argumentând cu 'îndelungata' sa 'experienţă politică', 'dobândită succesiv ca ales local, în guvernul francez şi, din 1999, în Parlamentul European'.

Citeşte şi: Preşedintele Parlamentului European pleacă de la Bruxelles şi revine pe scena politicii germane

PPE urmează să decidă în decembrie cine va fi candidatul popularilor europeni la preşedinţa Parlamentului European.

'Mai multe nume au fost avansate. Ce pot să vă spun este că PPE va prezenta un candidat convingător. Avem enorm de mulţi candidaţi buni, care se bucură de un mare respect în cadrul grupului şi în afara lui', a declarat joi Manfred Weber, liderul grupului PPE.

Acesta nu a precizat dacă va fi el însuşi candidat, o ipoteză îndepărtată implicit de Lamassoure, potrivit căruia lui Martin Schulz nu îi poate urma tot un german şi că trebuie avut în vedere principiul 'rotaţiei între naţionalităţi'.

În anii 1990, Alain Lamassoure a fost ministru al afacerilor europene, apoi al bugetului.

Imagini SPECTACULOASE cu aterizarea unui elicopter în mijlocul oceanului FOTO/VIDEO

Irlandeza Mairead McGuinness, slovenul Alojz Peterle, austriacul Othmar Karas sau italianul Antonio Tajani, comisar european pentru industrie (2010-2014) în executivul condus de José Manuel Barroso, se află printre alte nume de potenţiali candidaţi ai PPE la preşedinţia legislativului european vehiculate în mod frecvent, informează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.