Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine NU se bate pentru un loc în Parlament. Ce alte opțiuni de carieră au parlamentarii

strategy

Partidele se află pe ultima sută de metri în finalizarea listelor pentru alegerile parlamentare, la USR luptele fiind în toi pentru asigurarea unui loc eligibil în filiale importante precum București sau Cluj. Vectori de imagine importanți ai USR au fost plasați de colegi în poziții greu eligibile: Florina Presadă, Vlad Alexandrescu, Emanuel Ungureanu sau Mihai Goțiu.

Vezi și: Trădare după trădare la CEDO: Judecătoarea Iulia Motoc a votat din nou împotriva României, într-un caz de presupusă discriminare a elevilor maghiari

În PSD sau PNL lucrurile sunt mai liniștite, parlamentarii pregătindu-și din vreme opțiunile de carieră. Niculae Bădălau de la PSD nu vrea să mai candideze pentru un nou mandat, el urmând să se retragă la Curtea de Conturi, pentru care a fost și votat de Parlament. De asemenea, se pare că Florin Iordache nu va mai candida pentru un nou mandat, el având asigurată o poziție la Consiliul Legislativ.

Și în PNL este liniște, plecările fiind negociate din vreme. Este cazul deputatei PNL Valeria Schelean, care nu mai vrea să candideze pentru un alt mandat, dorind să iasă din politică și să urmeze o carieră de avocat, după două mandate în Parlament, sau al deputatului PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei de Apărare, care vizează o poziție în cadrul ONU pentru a fi alături de familia sa, care trăiește la New York. Președintele Klaus Iohannis a propus, de altfel, o nouă garnitură de ambasadori, după ce, la mijlocul lunii septembrie, a semnat decretele de revocare a nu mai puțin de 31 de diplomați. Un alt lider PNL, Cezar Preda, a renunțat la cariera politică, urmând să se dedice unui proiect personal în zona sa de expertiză.

Alți parlamentari au lăsat locul din Parlament pentru administrația locală. Astfel, senatorul Vergil Chițac a devenit primar al Constanței, senatorul Allen Coliban a fost ales primar al Brașovului, iar Costel Alexe a lăsat Parlamentul și Guvernul pentru funcția de președinte al CJ Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.