Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine se joaca la butoanele Curtii Constitutionale!

CCR

Haosul care a cuprins de ceva vreme clasa politica a produs atata deruta in cadrul legislativ al tarii, incat practic orice nou act normativ a ajuns sa fie supus „arbitrajului” Curtii Constitutionale.

Care astfel taie si spanzura in cele mai importante probleme ale statului roman, devenind nu doar la modul teoretic, dar si practic, institutia cea mai ravnita pentru cei care vor sa preia controlul Curtii.

Astfel ca Puterea si Opozitia deopotriva si-au facut un tel prioritar din a face si desface majoritati la nivelul Curtii Constitutionale, in speranta desarta ca astfel vor putea influenta deciziile acesteia in sensul dorit de unii sau altii dintre liderii politici, relatează National.

Mai mult chiar, ditamai analistii s-au repezit sa se lanseze in teorii conform carora cine are majoritatea politica in Curtea Constitutionala ar guverna de fapt tara, fie si daca s-ar afla, in realitate, in Opozitie. Numai ca toata aceasta agitatie nu poate starni decat cel mult zambete celor care se afla cu adevarat la butoanele Curtii Constitutionale si care, pe zi ce trece, isi intaresc si mai mult majoritatea la nivelul celei mai inalte instante de arbitraj din tara.

O majoritate de-a dreptul surpinzatoare, ce-i adevarat, fie si daca tinem cont ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, ea nu tine deloc cont nici de algoritmii politici, nici de recomandarile venite pe linie de partid.

Au deschis Cutia Pandorei

Toni Grebla era genul de judecator care nu dadea cu ciocanelul de lemn, ci izbea de-a dreptul cu pumnul in masa. Insa pasiunea sa extrema pentru struti l-a costat aproape totul. Iar ancheta care a condus la dezvaluirea vulnerabilitatii unor politicieni care, desi au ajuns pe asemenea functii prestigioase in statul roman, continua sa se pupe pe gura cu interlopii, sa imprumute bani de la ei si sa se incumetreasca intre ei a fost totodata un avertisment serios si pentru ceilalti judecatori.

Mai ales ca multi dintre acestia obisnuiau sa faca sluj in fata liderilor partidelor care ii trimisesera pe caldutele locuri de la Curtea Constitutionala. Institutie care, iata, nu reuseste inca sa iasa de sub zodia scandalurilor cu iz penal. Pentru ca anchetarea numirii judecatorului Mircea Stefan Minea la Curtea Cosntitutionala nu face decat sa deschida o adevarata „cutie a Pandorei”, care s-ar putea dovedi mai mult decat riscanta. Cel putin pentru cei care stiu ei foarte bine cum au ajuns sa imbrace cea mai ravnita roba din intreaga Justitie din Romania.

„Leapsa” pentru PSD

Ultima mare batalie politica purtata pe scena Parlamentului Romaniei a fost cea pentru desemnarea unui nou judecator, in locul penalului Toni Grebla, la Curtea Constitutionala. Si unde noii liberali sperau sa dea marea lovitura, ceea ce ar fi reprezentat totodata si semnalul declansarii ofensivei pentru formarea unei noi majoritati parlamentare. Numai ca pesedistii au reusit sa o impuna, la mare lupta, pe Simona Maya Teodoroiu, care i-a luat fata candidatei sprijinite de catre liberali, Mona Lisa Neagoe.

Insa in ciuda acestui succes la vedere, exista voci autorizate care sustin ca, practic, PSD-ul nu a facut decat sa-si ia din nou o mare leapsa, asa cum a tot patit-o de altfel tot mai des in ultimul timp. Si ca la butoanele Curtii Constitutionale se joaca bine-merci cu totul altcineva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.