Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sfătuiește pacientul cu cancer asupra celui mai bun tratament?

Radu Pop

Pacienții diagnosticați cu o boală oncologică necesită adesea o serie de tratamente medicale și chirurgicale, variate, în acord cu cele mai noi ghiduri și recomandări internaționale. Tocmai pentru că domeniul tratamentelor pentru cancer este unul dintre cele mai dinamice, apar constant diverse noi opțiuni terapeutice, în vreme ce tratamentele „consacrate” primesc diverse ajustări, pentru obținerea celor mai bune rezultate. Este, așadar, nevoie de experți din toate domeniile implicate în diagnosticul și tratamentul cancerului, pentru a formula recomandările optime, personalizate pentru fiecare pacient în parte.

În acest sens, a devenit obligatorie existența comisiei oncologice multidisciplinare, numite și Tumor Board, în cadrul căreia medici experți din diferite specialități analizează cazul și opțiunile de tratament ale fiecărui pacient oncologic. Comisia oncologică multidisciplinară este formată din: medic oncolog (care tratează cancerul cu medicamente), chirurg oncolog (care tratează cancerul prin intervenții chirurgicale), medic radioterapeut (care tratează cancerul cu radiații) și medic radiolog (pentru interpretarea corectă a investigațiilor imagistice avansate, în context clinic). În funcție de cazurile discutate, pot participa și medici din alte specialități.

Examinarea cazului în cadrul Tumor Board prezintă avantaje incontestabile pentru pacient:

  • stabilirea diagnosticului de certitudine și minimizarea riscului de diagnostic incomplet;
  • planificarea conduitei terapeutice și decizia asupra cronologiei etapelor de tratament;
  • promptitudine și rapiditate în decizia tratamentului și gestionarea particularităților cazului;
  • tratament personalizat și individualizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de specificul bolii.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai complex centru integrat pentru tratamentul cancerului din sistemul medical privat din România, pune la dispoziția pacienților o paletă largă de resurse medicale valoroase, prin care aceștia pot beneficia de un diagnostic precis și un management terapeutic adecvat, indiferent de complexitatea cazului.

La SANADOR, pacienții au acces la comisia oncologică multidisciplinară, alcătuită din medici cu experiență remarcabilă și rezultate incontestabile, din arii medicale de interes complementare: oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, radiologie-imagistică medicală etc. Comisia recomandă tratamente individualizate optimizate, pentru fiecare caz în parte, pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice recunoscute la nivel internațional. Decizia finală asupra opțiunilor de tratament prezentate, împreună cu avantajele și limitările lor, va fi luată întotdeauna de pacient.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.