Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt cei care l-au acuzat pe Voiculescu de șantaj

voiculescu

Citește și: Voiculescu, sub control judiciar! Acuzat de ȘANTAJ

ZVON Ce probe au procurorii împotriva lui Voiculescu

Prima reacție a lui Voiculescu

Nicolae Palfi are 56 de ani si o avere evaluata la 62-65 -65 de milioane de euro. Practic, a facut banii din apa minerala, bere si cafea. Despre cum a ajuns Nicolae Palfi sa devina unul din milionarii Romaniei prin vanzarea de bauturi racoritoare, cititi materialul de mai jos.

Nicolae Palfi este al doilea mare actionar al Romaqua si actualul vicepresedinte al grupului.

A intrat in afaceri alaturi de Octavian Cretu inca de pe vremea preluarii Comchim, companie care se ocupa cu distributia de produse chimice si materii prime pentru laboratoare. Cu timpul acestia au inceput sa se gandeasca la productie si initial au luat in calcul medicamentele, insa planurile nu s-au concretizat. Mai tarziu le-a venit ideea cu apa minerala. S-au miscat repede. La doi ani de la privatizarea Comchim au ajuns sa preia fabrica de imbuteliere a apei minerale Borsec din judetul Harghita. Numele a fost schimbat ulterior in Romaqua Holdings. In timp, au facut din Borsec cel mai mare producator pe piata interna, cu o cota de peste 20 de procente.

Octavian Cretu este unul dintre cei care l-au infundat pe Adrian Nastase in Dosarul Zambaccian. In luna martie 2006, Adrian Nastase, pe atunci presedinte al Camerei Deputatilor, l-a chemat in biroul sau de la Parlament si i-a cerut sa intervina pe langa Ioan Paun, martor principal in dosar, ca sa nu mai dea declaratii.

"Am nevoie de sprijinul dumneavoastra. Stiu ca aveti o anumita autoritate asupra lui Paun. Stiu ca si domnul Rotaru (generalul Constantin Rotaru, fost director adjunct al SIE - n.red.) are o anumita autoritate asupra lui...", i-a cerut Nastase lui Octavian Cretu. Mai mult, Nastase a amenintat ca ar putea sa il dea in vileag pe Ioan Paun, dezvaluind opiniei publice ca este ofiter sub acoperire.

Octavian Cretu avea asupra sa tehnica de ascultare montata de procurorii DNA, iar inregistrarea a fost una dintre probele de baza in pledoaria acuzarii in Dosarul Zambaccian.

În aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată pentru deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune. A fost eliberat în luna mai, anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.