Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt greii din Parlament care spun 'ADIO' politicii din toamnă

forbes.com
diverse

Săptămâna trecută mai mulți politicieni au anunțat că îşi vor încheia din toamnă socotelile cu Parlamentul şi se vor retrage de pe scena politică. Printre numele grele care se retrag din viaţa politică sunt Gabriel Oprea, Miron Mitrea sau Șerban Mihăilescu, cunoscut ca Miki Șpagă.

Un exemplu este cel al lui Gabriel Oprea, care anunța vineri că se desparte de partid şi că va activa ca senator independent până la finalul acestui mandat, după care se va retrage din politică.

„Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunţ că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR şi să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică“, anunţa Oprea vineri.

Proaspăt ieșit din închisoare, fostul deputat PSD, Miron Mitrea, a declarat că nu dorește să mai aibă nicio legătură cu politica românească și va pleca în Africa pentru a oferi consultanţă politică.

„Ce o să fac acum? O să mă duc în afara României să fac consultanţă politică.  În Africa“, le-a spus Mitrea, la începutul săptămânii trecute, jurnaliştilor care l-au văzut la Parlament.

Un alt nume sonor care şi-a anunţat retragerea dintre viaţa politică e senatorul Şerban Mihăilescu, unul din cei mai longevivi şi mai controversaţi parlamentari. Senatorul Șerban Mihăilescu a spus săptămâna trecută că se va retrage definitiv atât din Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), cât și din viața politică. El a arătat că nu mai este membru al grupului UNPR din Senat și că a renunțat la funcțiile pe care le deținea în UNPR – vicepreședinte al partidului și președinte al filialei din Botoșani.

„Voi renunţa la orice formaţiune politică. Cred că e pe final. Mai durează două-trei luni. Am avut cinci mandate şi nu cred că mai sunt multe lucruri de spus“, afirma Mihăilescu, săptămâna trecută, după ce şi-a dat demisia din UNPR.

La începutul lunii mai, deputatul PSD, Mădălin Voicu, şi-a dat demisia de la Partida Romilor-Pro Europa. Totul a pornit de la faptul că acesta şi celălalt deputat rom, Nicolae Păun sunt acuzaţi de deturnare de fonduri care ar fi trebuit să ajungă la minoritatea romă cu probleme. De asemenea, Mădălin Voicu a anunţat în cadrul unui interviu pentru Digi24 că nu va mai candida în toamnă.

„Îmi ajunge, în condiţiile în care speranţele şi optimismul meu din anii ’90 au dispărut, clasa politică s-a alterat. Cred că România trebuie să îşi regândească parcursul politic, de la primul vârf, la ultimul ciot“, a afirmat Voicu acuzat de DNA de trafic de influenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.