Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt magistrații care candidează la conducerea CSM

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Miercuri, începând cu ora 12.00, la CSM are loc ședința în care Consiliul își alege conducerea pentru anul următor. Potrivit unor surse judiciare, candidatul pentru funcția de președinte al CSM ar fi judecătoarea Lia Savonea.

Lia Savonea este președintele Curții de Apel București. Judecătoarea este soția avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet al fostului senator Cătălin Voicu, condamnat în două dosare penale.

La una dintre sedintele plenului din luna noiembrie, Lia Savonea a cerut CSM să supună dezbateri efectele deciziei CCR prin care s-a constatat existența unui conflict constituțional generat de conducerea ÎCCJ, precizând că "Secția trebuie să dezbată în ce măsură conduita conducerii ICCJ nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale Justiției".

Citeste si Accident GRAV pe un drum național: Mai multe persoane au fost rănite

Procurorul Nicolae Solomon a fost desemnat de Secția pentru Procurori drept candidat pentru funcția de vicepreședinte, magistratul activând anterior la Parchetul Capitalei.

Potrivit regulamentului, magistratii care au detinut functii de conducere in Consiliu nu mai pot candida pentru aceeasi functie. In primul an de activitate al actualului Consiliu, judecatoarea ICCJ Mariana Ghena a fost presedinte, iar procurorul Cristian Ban vicepresedinte. In prezent, CSM este condus de Simona Marcu, presedinte, si de Codrut Olaru, vicepresedinte.

Președintele Klaus Iohannis va prezida ședința Consiliului de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.