Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt oamenii pe care Voiculescu și Tomescu vor să îi impună politic la ASSMB

Radu Pop
Inquam Photos / Ilona Andrei
Vlad Voiculescu

Liderii organizației USR PLUS din București pun presiune în aceste zile pentru a obține dreptul de semnătură pentru viceprimarul său Horia Tomescu. Miza acestei solicitări este controlul spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei și dreptul de a numi membrii în Consiliile de Administrație din cele 19 unități sanitare aflate în subordinea PMB.

În acest sens, aripa PLUS a acestei formațiuni în frunte cu Vlad Voiculescu forțează o poziție dură la adresa Primarului Capitalei, amenințându-l pe acesta că nu va vota proiectul de buget pentru anul în curs, programat să aibă loc miercuri, 28 aprilie.

Între timp, informațiile din interiorul USR PLUS arată că oamenii pe care această formațiune vrea să-i propună în CA-urile spitalelor din Capitală nu au o pregătire adecvată pentru a ocupa aceste posturi, singurul criteriu pentru numirea lor fiind, se pare, fidelitatea față de tandemul Voiculescu-Tomescu.

Citește și: Vlad Voiculescu și omul său Horia Tomescu, acțiuni de politizare a spitalelor din Capitală cu iz penal .

”Meritocrația” USR PLUS – oameni fără pregătire vor dispune de cheltuirea a sute de milioane de lei

Potrivit normelor în vigoare, Consiliul General are dreptul să numească câte 2 reprezentanți în Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea PMB. În acest sens, spun surse din CGMB, viceprimarul Tomescu a pregătit deja o listă cu oamenii pe care dorește să-i numească în aceste funcții.

O analiză a numelor propuse arată că acestea nu au ori experiența, ori pregătirea pentru a ocupa funcțiile de care va depinde modul în care vor fi cheltuiți banii alocați spitalelor din Capitală. Se adeverește, în acest fel, că meritocrația pentru care pledează USR PLUS este un simplu exercițiu de retorică și nimic mai mult.

Astfel, Alexandra Cacioianu, propusă pentru spitalul Colțea, este nimeni alta decât fiica milionarului Virgil Cacioianu, fostul director al Șantierului Naval Giurgiu. Aceasta s-a făcut remarcată printr-o serie de contracte controversate cu diverse companii (Romsilva, Administrația Porturilor Fluviale), având calitatea de administrator al SC Avemar, firmă aparținând, potrivit unor anchete de presă, tatălui său.

Un alt nume propus de Horia Tomescu este cel al lui Cristian Plută. Acesta a fost adus la ASSMB de fosta administrație PSD. Între timp, Cristian Plută a devenit un apropiat al viceprimarului Tomescu, urmând să facă parte din CA-ul a trei spitale din Capitală – spitalul clinic de nefrologie ”Carol Davila”, spitalul clinic de chirurgie ”Prof. Dr. Dan Theodorescu” și spitalul clinic ”Sfânta Maria”.

Propunerea USR PLUS are, însă, două probleme. Una se referă la faptul că Plută Cristian este fostul director de investiții și actualul director general adjunct din cadrul ASSMB. Adică în instituția pe care liderii USR PLUS o acuză ca fiind nereformată.

A doua problemă sunt afacerile controversate ale lui Cristian Plută care, printre altele, a acordat prin negociere directă un contract de două milioane de euro firmei Eco Green Light, fiind implicat și în scandalul lucrărilor supraevaluate de la spitalul clinic de copii ”Dr. Victor Gomoiu”.

O altă propunere care naște întrebări este cel al Eleonorei Manuc. Angajată a ASSMB, aceasta are o experiență de 6 ani în cadrul companiei Romanian Soft Company, fondată de Sebastian Vlădescu. Despre această companie se știe că a derulat afaceri cu spitalele din București.

Probabil, pentru aceste merite, Eleonora Manuc a fost propusă de Horia Tomescu să facă parte din CA-ul a trei spitale din Capitală simultan – spitalul clinic de boli infecțioase ”Victor Babeș”, spitalul clinic de chirurgie ”Prof. Dr. Dan Theodorescu” și spitalul clinic ”Sfânta Maria”.

Un alt nume propus de Horia Tomescu este cel al Claudiei Pleșan. Având studii de contabil și angajată a ASSMB, Claudia Pleșan s-a remarcat prin faptul că a intrat în vizorul DNA, fiind cercetată în scandalul doctoriței cu diplomă falsă de la Spitalul Ilfov.

Fără a epuiza lista de propuneri, alte nume dovedesc, la fel, inadecvare. Monica Mocanu, propusă pentru spitalele ”Dr. I. Cantacuzino” și ”Filantropia” a fost în trecut profesor de liceu și angajată a Companiei Apa Târgoviște, iar din 2018 este angajată a ASSMB. Olguța Rusu, propusă pentru CA-ul spitalului de pneumoftiziologie ”Sf. Ștefan” poate dovedi 12 ani în cadrul firmei Mike International SRL Voluntari, specializată în comerțul cu ridicata al produselor cosmetice și de parfumerie.

Citește și: Presiune din partea USR-PLUS pentru preluarea spitalelor din Capitală . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.