Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine va fi noul președinte al Israelului?

knesset


Votul va avea loc la '10 iunie 2014', a declarat jurnaliştilor preşedintele Knessetului, precizând că toţi candidaţii trebuie să-şi prezinte candidatura în scris, semnată de cel puţin 10 deputaţi, până la data de 27 mai, cu două săptămâni înaintea desfăşurării votului în legislativ.

În Israel funcţia de preşedinte este în mare parte onorifică, puterile executive fiind concentrate în mâinile premierului. 

Ministrul energiei, Sylvan Shalom, lider al partidului Likud (dreapta naţionalistă) este unul dintre candidaţii probabili pentru funcţia de preşedinte pentru a-i succeda lui Peres. La sfârşitul lunii martie, Shalom a fost interogat de poliţia israeliană după ce a fost acuzat de delict sexual de către o fostă secretară care a lucrat cu el în timp ce era ministru al ştiinţelor. Justiţia israeliană a renunţat la începutul lunii mai să continue ancheta, precizând că faptele reproşate ministrului, care s-au petrecut cu 15 ani în urmă, sunt prescrise.

Deputatul laburist Benjamin Ben Eliezer, care a ocupat de nenumărate ori funcţia de ministru, este un alt posibil candidat pentru a-i succeda preşedintelui actual Shimon Peres.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.