DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cine vrea să unească partidele naționaliste

facebook.com
Laurentiu Rebega

Primul român care candidează la președinția Parlamentului European, europarlamentarul Laurențiu Rebega, a chemat astăzi ”toate forțele patriotice din România la unire”, justificându-și propunerea pe faptul că ”doar o forță în care să se adune toți cei care cred în ideea națională va reuși să răstoarne, democratic, actualul sistem”. Acesta prevede că ”într-un orizont de timp de maxim doi ani, vom avea, foarte probabil, alegeri anticipate” și avertizează partidele naționaliste că ”aceste alegeri trebuie să ne găsească pregătiți. Unirea forțelor patriotice este primul pas!” Mesajul e cu atât mai interesant cu cât vine din partea singurului politician român care a fost prezent în campania lui Donald Trump din SUA și care a fost prezent la sediul de campanie al noului președinte al Statelor Unite în noaptea alegerilor.

Analizând situația politică din România, Rebega spune că, ”după cum era de așteptat, PSD a făcut o altă nominalizare pentru funcția de premier și este foarte probabil că președintele o va accepta. Liviu Dragnea nu-și poate permite să renunțe la victoria din alegeri, iar Klaus Iohannis are stabilită o strategie de gherilă față de coaliția PSD-ALDE și nu una de confruntare directă. Pe fond, președintele a atins un dublu scop: a împins învestirea noului guvern după 1 ianuarie și l-a obligat pe Liviu Dragnea să dea înapoi în privința opțiunii inițiale pentru funcția de premier”.

Potrivit europarlamentarului român care candidează la președinția Parlamentului European din partea Grupului Europa Națiunilor și Libertății, ”toate aceste lucruri înseamnă că Sistemul funcționează. Președintele și susținătorii săi din afara țării au nevoie de PSD pentru a da Sistemului o aparență democratică. Dar au nevoie de un PSD docil, în care reprezentanții partidului să primească funcții și sinecuri, foarte departe de un angajament al conștiinței. De partea cealaltă, liderii PSD au înțeles că trebuie să coabiteze cu interesele străine și să nu deranjeze un Sistem ale cărui puncte de comandă sunt obscure și oculte”.

Efectul pe termen lung va fi, potrivit lui Rebega, că ”România va continua să fie, împreună cu Bulgaria, pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește principalii indicatori ai bunăstării populației: venitul pe cap de locuitor, salariul mediu, cuantumul pensiilor etc. Mai mult decât atât, România va continua să fie o sursă de forță de muncă ieftină și o piață în care produsele autohtone sunt net dezavantajate. Pe scurt, România va rămâne polul subdezvoltării în Uniunea Europeană. În tot acest timp, mass-media mainstream va repeta obsesiv mantra neoliberală: „munciți pentru ca marile companii să se îmbogățească și, cândva, la Sfântu’ Așteaptă, această bogăție va ajunge și la voi!”.

Soluția propusă de europarlamentarul român este clară : ”Dacă vrem ca România să nu dispară, trebuie să alegem calea dezvoltării, trebuie să susținem capitalul și industriile românești, trebuie să întărim statul național. Înainte de alegerile din 11 decembrie, sondajele arătau că peste o treime dintre alegători erau favorabili acestor idei. Cu toate acestea, niciunul dintre partidele care și-au asumat deschis o doctrină naționalistă nu a obținut un scor semnificativ. Dovada cea mai elocventă a existenței și funcționării Sistemului este faptul că Președintele Iohannis s-a lăudat public că niciun partid naționalist nu a intrat în noul Parlament. Cu alte cuvinte, acesta a fost un obiectiv de atins!”

De unde și îndemnul celui care reprezintă România ca vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății în care s-au reunit toate partidele patriotice din Europa : ”Înaintea Noului An, având în față perspectiva sumbră a contextului internațional și a înțelegerilor de culise din politica românească, chem toate forțele patriotice din România la unire! Doar o forță în care să se adune toți cei care cred în ideea națională va reuși să răstoarne, democratic, actualul sistem. Partidele și oamenii politici din ultimii 20 de ani au arătat ce pot și i-au dezamăgit pe români. Este vremea unei schimbări adevărate! Să fim conștienți că ceea ce apărăm este pământul nostru, căminele noastre, familiile și copiii noștri! Să fim conștienți că salvarea reală nu este a unuia sau altuia dintre noi, ci a comunității pe care o construim! Să nu cerem nimic pentru noi, să cerem totul pentru țară!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.