Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinematografele din Coreea de Sud au găsit soluția salvatoare: își închiriază ecranele gamerilor

mediafax.ro
cinema

Cu multe cinematografe din toată Coreea de Sud restricționate la o capacitate de 50% și mult prea puține filme lansate pentru a mai ispiti pe cineva, CGV, cel mai mare lanț local, a venit cu ideea de a-și închiria sălile gamerilor, relatează BBC.

„Calitatea sunetului este uimitoare”, spune o studentă de 25 de ani care a închiriat o sală cu 200 de locuri pentru ea și doi prieteni. „Sunetul împușcăturilor este realist, iar când ceva a zburat spre mine de pe ecran, chiar am țipat”, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Înainte de ora 18:00, până la patru persoane pot închiria o sală timp de două ore pentru aproximativ 90 de dolari, iar seara suma urcă la 135 de dolari. Utilizatorii trebuie să-și aducă consolele, jocurile și controlerele.

Sălilee au între 100 și 200 de locuri iar biletele costă aproximativ 12 dolari, așa că o sală de 100 de locuri plină pe jumătate ar aduce 600 de dolari, crescând la 1.200 de dolari pentru o sală de 200 de locuri la o capacitate de 50%. Deși CGV nu câștigă la fel de mulți bani de la jucători, are venituri suplimentare.

Industria cinematografică globală a avut puternic de suferit din cauza pandemiei Covid-19. Vânzările globale de bilete în 2020 au scăzut cu 71% până la 12,4 miliarde de dolari, de la 42,5 miliarde de dolari în 2019, potrivit revistei Variety.

CGV din Coreea nu este singurul lanț de cinema care permite jucătorilor să închirieze ecrane de cinema, întrucât grupul american Malco Theaters procedează la fel din noiembrie.

Malco, cu sediul în Memphis, permite ca până la 20 de persoane să închirieze un ecran în cele 36 de cinematografe din Arkansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri și Tennessee. Prețurile pentru servicii, care se numește Malco Select, sunt de 100 de dolari pentru două ore sau 150 de dolari pentru trei ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.