Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinematografele şi teatrele din Italia vor putea din nou reveni la capacitate aproape maximă, potrivit experților

Cinematografele şi teatrele din Italia vor putea din nou reveni la capacitate aproape maximă după ce o comisie de experţi în domeniul pandemiei de coronavirus a recomandat utilizarea sălilor la o capacitate de 80% sau chiar 100% în cazul evenimentelor în aer liber, informează DPA.

Cerinţa prealabilă pentru revenirea la capacitatea integrală este ca instituţiile de cultură să fie localizat în aşa zisele zone albe, regiuni cu puţine cazuri de COVID-19 şi ca fiecare invitat să deţină un ''certificat verde'' valid, care să dovedească vaccinarea, recuperarea după boală sau un rezultat negativ la testul pentru depistarea coronavirusului.

În plus, experţii recomandă purtarea măştilor în timpul spectacolelor.

În viitor, muzeele vor putea primi vizitatori la capacitate integrală, cu condiţia ca aceştia să deţină certificatul verde.

Reprezentanţii sectorului cultural nu crede că relaxările, care urmează să fie cuprinse într-un decret adoptat de guvern săptămâna aceasta, sunt suficiente, potrivit Agerpres.ro.

Deciziile comisiei sunt ''insuficiente şi nu sunt justificate în mod obiectiv'', a criticat SIAE, asociaţia scriitorilor şi editorilor. ''În mod paradoxal, în Italia, avem cele mai ridicate rate de vaccinare, dar şi cele mai restrictive măsuri''.

Aceştia au criticat totodată faptul că nu a fost găsită încă nicio soluţie pentru discoteci, care vor trebui să rămână închise. Întrucât precauţiile de securitate care au devenit obişnuite în spaţiile publice nu sunt respectate în localuri de acest fel, politicienii ezită încă pe tema relaxării regulilor în cazul cluburilor de dans.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.