Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinematograful 'Arta' îşi reia activitatea cu proiecţii umanitare pentru refugiaţi

filme, cinema, cinematograf
"Din păcate, din cauza războiului din Ucraina, bucuria reluării activităţii nu este atât de mare, însă ne folosim de acest prilej pentru a ne alătura campaniilor umanitare destinate refugiaţilor, drama acestora impresionând întreg mapamondul. Astfel, primele proiecţii de filme vor avea caracter umanitar, urmând ca încasările din vânzarea biletelor să fie folosite pentru organizarea unei proiecţii speciale pentru copiii din Ucraina care sunt stabiliţi, temporar, la Arad", a anunţat, luni, Primăria arădeană.

Primul film va putea fi vizionat vineri, de la ora 19,00. Este vorba despre "Donbass" (regia Serghei Loznitsa), co-producţie Germania, Ucraina, Franţa, România şi Olanda.

"Ne alăturăm campaniei naţionale iniţiată de distribuitorul filmului, Digital Cube, care va proiecta acest film în mai multe cinematografe din ţară cu scopul de a aduna fonduri pentru refugiaţii din Ucraina. Comedie neagră despre opresiune, efectele propagandei şi manipulare în era post-adevărului, 'Donbass' spune o poveste universală despre umanitate prin intermediul războiului", informează Centrul Municipal de Cultură Arad.

A doua proiecţie va avea loc sâmbătă, tot de la ora 19,00, când spectatorii sunt invitaţi la premiera arădeană a filmului "La Civil", produs de Cristian Mungiu, regizat de Teodora Mihai. Pelicula a fost singura producţie românească prezentă în selecţia oficială de la Cannes în 2021 şi a fost recompensată cu Prix de l'Audace al secţiunii Un Certain Regard.

Costul unui bilet la film va fi de 10 lei.

O parte a încasărilor din vânzarea biletelor va fi folosită pentru organizarea unei proiecţii speciale pentru copiii din Ucraina, stabiliţi la Arad. Aceştia vor putea să vizioneze sâmbătă, de la ora 11,00, filmul "Marea aventură Lego", dublat în limba ucraineană. Copiii vor primi popcorn, sucuri şi baloane colorate şi le va fi asigurat transport de la locurile de cazare la cinematograf.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.