Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinism de bancheri - În ciuda profitului de miliarde, cea mai mare bancă din Germania dă afară mii de oameni

Deutsche Bank

Deutsche Bank a anunțat joi că va desființa 3.500 de locuri de muncă, în încercarea de a reduce costurile cu 2,5 miliarde de euro până anul viitor și de a crește profitul, chiar dacă cel mai mare creditor din Germania beneficiază de dobânzile globale mai mari, potrivit AP.

Deutsche Bank a precizat că va încerca să își eficientizeze rețeaua de marketing și sistemele informatice și software, în încercarea de a reduce costurile. Aceasta a precizat că reducerea numărului de posturi va fi în mare parte pentru locurile de muncă ce nu implică relații directe cu clienții.

Anunțul a fost făcut în paralel cu publicarea cifrelor privind profitul anual, care arată că banca a obținut anul trecut 4,2 miliarde de euro, o scădere de 16% față de anul 2022. A fost, totuși, al patrulea an consecutiv în care banca a înregistrat profit.

Banca beneficiază și de creșterea dobânzilor

Banca a beneficiat de creșterea globală a ratelor dobânzilor, care poate crește marja de profit între ceea ce banca plătește ca dobândă și ceea ce poate câștiga.

Directorul general Christian Sewing a declarat că rezultatele „au demonstrat o rezistență impresionantă într-un mediu dificil, ne-au extins afacerile și au arătat tuturor că banca noastră este profitabilă în mod sustenabil”.

Veniturile au crescut cu 6,8%, la 28,9 miliarde de euro. Compania a anunțat că își majorează dividendul la 45 de cenți de euro pe acțiune, de la 30 de cenți pe acțiune, și că va pune mai mulți bani în mâinile acționarilor prin răscumpărarea de acțiuni în valoare de 675 de milioane de euro până la sfârșitul lunii iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.