Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO analizează dreptul Rusiei și Belarusului de a participa la ceremonia de deschidere Paris 2024

CIO

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că în cadrul următoarei sale reuniuni, comitetul său executiv va decide dacă sportivilor ruși și belaruși li se va permite să ia parte la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Paris, informează insidethegames.

Directorul executiv al CIO pentru Jocurile Olimpice, Christophe Dubi, a declarat că această chestiune va fi discutată la următoarea sesiune, pe 19 martie, la Lausanne, conform Mediafax.

"Deocamdată nu este cazul, sportivilor cu pașapoarte rusești sau belaruse care participă la Jocuri nu li s-a interzis (să participe la ceremonie)", a declarat președintele Comisiei de coordonare a CIO, Pierre-Olivier Beckers-Vieujant.

Sportivii paralimpici ruși și bieloruși nu vor participa la ceremonia de deschidere, a anunțat miercuri Comitetul Internațional Paralimpic (IPC). Sportivii ruși și belaruși nu vor putea concura în probele pe echipe la Jocurile Olimpice din perioada 26 iulie-11 august, dar vor putea participa în probele individuale ca neutri - fără steaguri sau imnuri.

Sportivilor medaliați li se va interzice, de asemenea, orice afișare a naționalității, cum ar fi simboluri sau imnuri. În schimb, va fi ridicat steagul neutru - alb cu litere negre pe care scrie NPA (Neutral Paralympic Athletes), iar pe stadion va fi intonat imnul paralimpic. Rezultatele acestor sportivi de pe podium nu vor fi incluse în clasamentul oficial al medaliilor.

Comitetul paralimpic rus, care ar putea trimite până la 125 de sportivi, a criticat orientările ca fiind „discriminatorii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.