Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO vrea să planteze 350.000 de copaci în Mali şi Senegal, pentru a participa la combaterea deşertificării în Sahel

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va planta 350.000 de arbori în Mali şi Senegal, pentru a participa la combaterea deşertificării în regiunea Sahel şi pentru a-şi onora angajamentele în materie de luptă împotriva încălzirii climatice, a anunţat, joi, forul internaţional, citat de AFP.

CIO a anunţat, în luna mai, intenţia sa de a crea o "pădure olimpică", furnizând detalii într-un comunicat: "355.000 de arbori de esenţe locale, plantaţi în aproximativ 90 de oraşe din Mali şi Senegal şi reprezentând o suprafaţă de 2.120 hectare", potrivit agerpres.ro.

După o perioadă de pregătire şi de cultură în pepiniere, plantarea ar urma să aibă loc în al doilea şi al treilea trimestru din 2022, în colaborare cu Tree Aid, o organizaţie angajată în Africa împotriva sărăciei şi crizei climatice, a adăugat CIO.

"Această pădure va ajuta CIO să devină o organizaţie cu o contribuţie pozitivă pentru climat până în 2024, pentru a elimina din atmosferă carbonul", a transmis preşedintele CIO, Thomas Bach, citat în comunicat, publicat cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva deşertificării şi secetei.

CIO proclamă lupta împotriva încălzirii globale drept una din priorităţile sale, în timp ce enormele sale şantiere, zborurile la mari distanţe şi marile evenimente sportive continuă să aibă impact asupra mediului.

CIO a anunţat, în martie, că toate Jocurile Olimpice vor trebui să afişeze începând din 2030 un bilanţ negativ de carbon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.