Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocnire Merkel - Dăncilă: Ce i-a propus cancelarul german premierului român într-o discuție telefonică de jumătate de oră

presidency.ro
Klaus Iohannis Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a vorbit, miercuri seara, la telefon, cu premierul Viorica Dancila, aproximativ 30 de minute. Tema discuțiilor a fost gazoductul ruso-german, Merkel solicitându-i premierului român să amâne discuțiile despre acest proiect, potrivit unor surse avizate. Sursele mentionate au precizat că premierul român a refuzat, spunând că nu tradeaza interesele UE si parteneriatul strategic.

Mai exact, este vorba despre o propunere a României, prin care constructia gazoductului ar fi mai complicata, votul urmând sa se dea maine.

De altfel, potrivit informatiilor din presa straina, Franta a renuntat sa mai sustina pozitia Germaniei, trecând de partea României.

Citeste si Ambasadorul rus la București ar putea fi convocat la MAE pe teme scutului de la Deveselu - O să cerem foarte clar care sunt problemele pe care le ridica Rusia

Votul de vineri ar urma sa fie impotriva gazoductului ruso-german Nord Stream 2, odata cu trecerea Frantei de partea României, Poloniei, a tărilor baltice și a SUA. Germania este sustinuta de Austria si Olanda.

Statele aliate României in aceasta problema considera ca o astfel de conducta va creste dependenta UE de gazele rusesti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.