Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri între palestinieni şi poliţişti israelieni la Ierusalim

Twitter
Ierusalimul de Est

Altercaţiile care au avut loc duminică seara între palestinieni şi poliţişti israelieni în Ierusalimul de Est au făcut peste 10 răniţi, potrivit echipelor de salvare şi forţelor de ordine care au confirmat arestări, notează AFP preluat de agerpres.

Un fotoreporter al AFP a constatat aruncarea de proiectile în direcţia forţelor de ordine, tiruri de gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare trase de poliţişti în faţa Porţii Damascului, una dintre principalele căi de acces către cartierul musulman din Oraşul Vechi al Ierusalimului.

Poliţia israeliană a raportat zece arestări şi un ofiţer rănit în ceea ce a numit "revolte" care au avut loc odată cu marile adunări de pe Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, cunoscut şi ca Muntele Templului de către evrei, cu ocazia lunii de post musulman a Ramadanului care a început în weekendul trecut. Semiluna Roşie palestiniană a numărat 11 răniţi printre manifestanţi.

Duminică mai devreme, şeful diplomaţiei israeliene, Yair Lapid, a mers în acest cartier al Ierusalimului de Est, un sector al Oraşului Sfânt ocupat din 1967 de Israel, pentru a sprijini miile de poliţişti israelieni desfăşuraţi în cursul Ramadanului, după o serie de atacuri ucigaşe care au făcut 11 morţi în ultimele două săptămâni în Israel.

"Vremurile sunt dificile, situaţia este tensionată, dar avem forţe de poliţie în care ne încredem pentru a trece peste această perioadă complexă", a declarat Yair Lapid la faţa locului.

Premierul Naftali Bennett s-a întâlnit cu conducătorii armatei pentru a face un bilanţ al operaţiunilor militare la Jenin, zona de nord a Cisiordaniei de unde era originar palestinianul care a deschis focul asupra unor civililor omorând cinci persoane, săptămâna trecută la periferia Tel-Avivului.

Cel puţin cinci palestinieni, incluzând luptători ai Jihadului Islamic, al doilea grup islamist armat palestinian, au fost ucişi de joi în aceste operaţiuni ale armatei israeliene în nordul Cisiordaniei.

Anul trecut, ciocnirile dintre forţele israeliene şi manifestanţi palestinieni în cursul Ramadanului la Ierusalim, în special pe Esplanada Moscheilor, au dus la un război de 11 zile între Hamas, aflat la putere în Gaza, şi armata israeliană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.