Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri între poliţie şi manifestanţi cu ocazia unei vizite la Napoli a liderului Ligii Nordului

constitutional-change.com
italia

Poliţia s-a confruntat sâmbătă cu manifestanţi violenţi la Napoli, cu ocazia unei vizite a lui Matteo Salvini, liderul partidului Liga Nordului, relatează Reuters. Forţele de ordine au recurs la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de circa 200-300 de persoane, care s-au desprins dintr-un marş paşnic şi au aruncat pietre şi sticle incendiare. Purtând cagule negre şi căşti, manifestanţii au smuls câteva semne de circulaţie şi au dat foc unor pubele în partea de vest a oraşului, în apropierea stadionului de fotbal.

Primarul napolitan Luigi de Magistris s-a alăturat săptămâna aceasta concitadinilor săi care au încercat să se opună vizitei lui Salvini. Ministrul de interne Manco Minniti a cerut însă poliţiei locale să asigure posibilitatea desfăşurării evenimentului. Matteo Salvini a preluat în 2013 de la fondatorul Umberto Bossi conducerea Ligii Nordului, partid cu o îndelungată tradiţie a retoricii împotriva sudului mai sărac al Italiei. În încercarea de a lărgi baza politică a formaţiunii, Salvini şi-a cerut ulterior scuze pentru această atitudine şi intenţionează să încerce în 2018 să ajungă prim-ministru. Sâmbătă, el le-a declarat susţinătorilor săi din Napoli că doreşte să meargă la periferia oraşului, "unde viaţa e reală, nu ca în cartierele elegante".

În urmă cu opt ani, actualul lider al Ligii Nordului a fost filmat cântând un cântec jignitor la adresa napolitanilor, la un eveniment al partidului, conform Agerpres. Fondată în 1980, Liga Nordului a militat multă vreme pentru secesiunea nordului Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.