Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri între turci și kurzi la Rotterdam - Poliția olandeză a arestat 23 de persoane

http://www.dutchnews.nl
rotterdam police

Poliţia olandeză a anunţat joi că a arestat 23 de persoane în urma ciocnirilor survenite cu o zi înainte în Rotterdam între membri ai comunităţilor turcă şi kurdă, în timpul unei manifestaţii menite să denunţe ofensiva dusă de Ankara în Siria, informează AFP potrivit Agerpres

Ciocnirile au izbucnit între cele două comunităţi la scurt timp după începerea unei manifestaţii organizate de kurzi, manifestaţie care a fost urmată rapid de o contramanifestaţie a turcilor.

Persoanele arestate, dintre care unele erau înarmate cu şurubelniţe, "sunt suspectate de violenţă făţişă, agresiune, distrugere şi insultă", a anunţat poliţia.

Trei poliţişti au fost răniţi uşor în timpul manifestaţiei, care a avut loc miercuri seara în centrul oraşului portuar Rotterdam (vest). Unul dintre agenţi şi-a fracturat încheietura mâinii, au informat mass-media olandeze.

Premierul olandez Mark Rutte a condamnat în mod ferm aceste violenţe în timpul unei dezbateri asupra ofensivei Ankarei în Camera Inferioară, în noaptea de miercuri spre joi.
"Puteţi manifesta în această ţară, însă noi o facem într-un mod civilizat", a declarat Rutte, citat de mass-media olandeze. "Conflictele sociale trebuie rezolvate prin dialog şi nu prin imaginile pe care le-am văzut în Rotterdam. Este absolut inacceptabil", a declarat el.

Turcia a lansat miercurea trecută o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva unei miliţii kurde susţinută de Occident în lupta antijihadistă, dar pe care Ankara o acuză de terorism.

Olanda a anunţat ulterior că îşi suspendă orice alte noi exporturi de armament spre Turcia, aşteptând să vadă cum va evolua situaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.