Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri la graniţa indo-pakistaneză

Pakistanul a acuzat India că a ucis patru civili la graniţa din Caşmir dintre cele două puteri nucleare, în timp ce India a anunţat moartea unui poliţist de frontieră, cu trei săptămâni înainte de vizita preşedintelui american, Barack Obama, în India, notează Reuters. 

Potrivit autorităţilor de la New Delhi, cele patru victime se pregăteau de comiterea unui atentat pe teritoriul indian, însă presa şi partidele de opoziţie avansează alte versiuni. 

"Rangeri pakistanezi au lansat proiectile asupra satelor din vecinătatea frontierei, iar oamenii noştri au răspuns", a declarat o sursă din rândul pazei indiene de frontieră, precizând că au fost bombardate 60 de poziţii. 

Pe 1 ianuarie, doi militari pakistanezi au fost ucişi de forţele indiene. 

Serviciile de securitate din India se află în stare de alertă înainte de vizita preşedintelui Statelor Unite, care urmează să asiste pe 26 ianuarie la parada militară cu ocazia "Republic Day" (Ziua Independenţei). 

În plus, secretarul de stat american, John Kerry, este aşteptat la sfârşitul săptămânii în Gujarat, stat în vestul Indiei, la graniţa cu Pakistanul, unde va participa la o conferinţă asupra investiţiilor.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.