Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIOCNIRI VIOLENTE în Bagdad: Trei OBUZE au căzut aproape de Parlament, Guvern și ambasade - VIDEO

Twitter.com
proteste Bagdad

Trei obuze au căzut sâmbătă în Zona Verde, din centrul Bagdadului, unde se află sediile Parlamentului, Guvernului şi ale ambasadelor occidentale, a precizat pentru EFE o sursă din poliţie.

Nu a fost comunicat până la acest moment dacă proiectilele au cauzat victime.

Centrul Bagdadului a fost sâmbătă scena unor proteste convocate de influentul cleric şiit Moqtada al-Sadr, în cursul cărora un poliţist şi-a pierdut viaţa ca urmare a înfruntărilor cu manifestanţii, mai arată EFE.

Citește și: Anunț ÎNGRIJORĂTOR al președintelui Comisiei Europene în privința Brexitului: Statele UE, VIZATE

Forţele de securitate irakiene au făcut uz de gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, sâmbătă, pentru a-i dispersa pe manifestanţii ce încercau să pătrundă în Zona Verde, sector securizat din centrul Bagdadului, rănind mai multe persoane, au anunţat martori oculari şi surse din cadrul poliţiei irakiene, a relatat AFP.

Mii de manifestanţi, în principal susţinători ai liderului şiit Moqtada Sadr, s-au adunat în inima capitalei irakiene pentru a cere reforme electorale, înaintea unui scrutin prevăzut să aibă loc în septembrie la nivel de provincii, anunță Agerpres.

Manifestaţia a început paşnic şi mai mulţi oameni au ţinut discursuri în faţa unei mulţimi adunate în Piaţa Tahrir. Însă ulterior manifestanţii au încercat să rupă cu forţa cordonul de poliţişti ce securiza drumul principal ce duce spre Zona Verde, iar forţele de securitate "au aruncat grenade lacrimogene pentru a-i opri, dar manifestanţii au insistat", potrivit unui responsabil al poliţiei din Bagdad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.