Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri violente în timpul unor proteste împotriva unei legi a muncii, în Indonezia

Indonezia
Indonezia

Ciocniri violente s-au produs joi în Jakarta şi alte câteva oraşe din Indonezia, în a treia zi de manifestaţii la care au participat zeci de mii de persoane împotriva unei noi legi care limitează drepturile angajaţilor, relatează AFP potrivit Agerpres.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene în capitală împotriva protestatarilor care au incendiat staţii de autobuz şi secţii de poliţie.

Peste 400 de persoane au fost arestate în două zile la Jakarta, majoritatea tineri, a declarat Yusri Yunus, purtătorul de cuvânt al poliţiei din capitala indoneziană, care i-a acuzat că vor să provoace violenţă în timpul protestelor.

Citește și: Fuziune prin absorbție între ALDE și Pro România. Cum se va numi noul partid condus de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

"Îi interogăm la secţiile de poliţie", a declarat el pentru AFP.

Circa 9.000 de membri ai forţelor de securitate au fost desfăşuraţi joi în şi în jurul capitalei pentru a împiedica sosirea angajaţilor şi studenţilor care intenţionau să protesteze în faţa palatului prezidenţial şi a Parlamentului.

Poliţia nu a autorizat demonstraţiile, invocând riscul contaminării cu COVID-19, însă tinerii au ieşit în stradă în mod spontan în câteva zeci de oraşe din ţară.

În mai multe oraşe ei şi-au îndreptat furia împotriva parlamentelor locale atacând aceste clădiri.

Protestele au devenit, de asemenea, violente în Surabaya, Bandung şi Makassar.

Guvernul speră că noua lege - numită legea omnibus - care are drept scop reducerea birocraţiei prin modificarea a zeci de legi existente privind mediul, impozitarea, legislaţia muncii şi standardele de mediu, va încuraja investiţiile străine în momentul în care ţara se află în pragul unei recesiuni.

Însă sindicatele şi grupurile ecologiste au denunţat legea, pe care Amnesty International a numit-o "catastrofală" pentru angajaţi.

Angajaţii protestează în special împotriva reducerii despăgubirilor în caz de concediere şi a reducerii obligaţiilor companiilor asupra contractelor pe termen lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.