Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu a început războiul cu evaziunea fiscală: 5 măsuri pregătite la Guvern, care vor schimba radical situația (Surse)

Guvernul Romaniei
marcel ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a declarat război total evazioniștilor și pregătește o serie de măsuri care vor crește gradul de colectare în anul 2024. Creșterea gradului de colectare este esențială pentru că Guvernul și-a asumat inclusiv creșterea pensiilor, iar situația financiară este una extrem de volatilă.

În planul Guvernului, un rol extrem de important îl joacă digitalizarea, ceea ce va scoate economia neagră la suprafață și va crește gradul de colectare la bugetul de stat.

5 măsuri pentru digitalizare:

1. Introducerea facturii electronice de la 1 ianuarie 2024;

2. Accelerarea introducerii scannerelor in vami, contract de incheiat pana la sfarsitul anului, livrare in anul 2024 - 26 scanere;

3. Folosirea caselor de marcat fiscale pentru combaterea evaziunii 660.000 case;

4. Introducerea e-sigiliu marfa de la 1 iulie 2024, achizitionarea a 2000 bucati;

5. Introducerea informatiilor telemetrice in sistemul de e-transport prin preluarea acestor informatii prin gps si tahografe;

Ciolacu a declarat război evazioniștilor

Marcel Ciolacu a spus în mai multe rânduri că unul dintre obiectivele mandatului său este să reducă evaziunea fiscală din România. Inițial, a încercat cu proiectul de eliminare a cash-ului, dar la care s-a renunțat din cauza problemelor tehnice de aplicare.

Totuși, Ciolacu nu renunță și vine cu un alt proiect de reducere a evaziunii și o amenințare directă pentru evazioniști.

”Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”, a transmis Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.