Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu a transmis un mesaj pentru toți românii care au lucrat în Italia: pensiile vor fi calculate mai repede/ Video

ciolacu meloni

Premierul Marcel Ciolacu efectuează o vizită în Italia, iar în conferința de presă comună cu Giorgia Meloni a ținut să-i mulțumească pentru că a încercat să rezolve pensiile românilor care au lucrat în Italia. Ciolacu a explicat că în urma suplimentării funcționarilor, pensiile românilor vor fi calculate în 3-4 luni.

”Vom face tot ce se poate pentru ca legăturile lor cu țara să fie tot mai puternice. De altfel, chiar ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei românești din Italia și pot să vă spun, doamnă Președinte, că apreciază eforturile dumneavoastră și sprijinul oferit.

De aceea, un aspect discutat intens, prevăzut și în documentele semnate, prevede intensificarea cooperării pentru protejarea lucrătorilor români din Italia, combaterea criminalității și mobilitatea forței de muncă în condiții sigure.

Vreau să vă mulțumesc în mod special, atât dumneavoastră cât și Ministerului Muncii și Politicilor Sociale din Italia, pentru deblocarea situației în ceea ce privește soluționarea dosarelor de pensie ale românilor care au lucrat în Italia. Dacă până acum durata de așteptare pentru soluționarea unui dosar ajungea la 2-3 ani, acum, prin suplimentarea funcționarilor italieni care se ocupă de acest lucru, acest termen s-a redus la 3-4 luni.

Este extrem de important pentru un premier de stânga să aibă grijă de românii care se află în pragul pensionării, indiferent că trăiesc în țară sau în diaspora. Și vă mulțumesc încă o dată pentru acest lucru!”, spune Marcel Ciolacu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.